Ράγισαν Καρδιές στη Σητεία: Κηδεύτηκε ο 17χρονος που αυτοκτόνησε – Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του

Κοινοποίηση:
kideia

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Σητείας μία ημέρα μετά την αυτοκτονία του 17χρονου Μάνου, μαθητή της Β΄Λυκείου.

Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συμμαθητές του 17χρονου, τον αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό του, στη Σκοπή, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθεία και ταφή.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός του 17χρονου που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το μικρότερο μέλος της οικογένειάς τους δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή.

Ο 17χρονος μαθητής, που έδωσε τέλος στη ζωή του, άφησε ένα σημείωμα στους δικούς του ανθρώπους, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Το Γενικό Λύκειο στη Σητεία, όπου φοιτούσε ο 17χρονος, επισκέφθηκε σήμερα ψυχολόγος, ο οποίος συνομίλησε με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αναρτήθηκε και ένα πανό που έγραφε “Θα το πιστέψω σαν σε δω να μπαίνεις στο μνημείο αλλιώς πρωταπριλιάτικο θα πω ότι είναι αστείο”.

Φίλοι του θα έφευγαν νωρίτερα για το σπίτι προκειμένου να σκεπάσουν το φέρετρο με την σημαία της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού.

Μαθητές αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες ο 17χρονος Μάνος εξέφρασε αρνητικές σκέψεις.

“Θα βρεθούμε την Παρασκευή για καφέ ενόψει της παρέλασης” του έλεγαν συμμαθητές του. “Αν ζω μέχρι τότε” φέρεται να απάντησε εκείνος.

«Λυμπάμαι γι’αυτό αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την…»

Ο 17χρονος μαθητής λίγη ώρα πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στο πρόσωπό του κάθισε στο γραφείο του και πήρε ένα κόκκινο στυλό γράφοντας στην λευκή κόλλα από χαρτί τους λόγους για τους οποίους θα έδινε τέλος την ζωή του.

«Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την…», ήταν η αρχή του σημειώματος.

Έγραφε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του style100fm.gr, απευθυνόμενος στους γονείς του, «να κοιτάξετε να περνάτε καλά», ενώ είχε και ένα μήνυμα προς την κοπέλα, ζητώντας και από εκείνη να «περνάει καλά στη ζωή της».

Η ερωτική απογοήτευση τον είχε φέρει στα όρια της απελπισίας ενώ στη συνέχεια του σημειώματος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα τον βασάνιζαν το τελευταίο διάστημα.

Ο άτυχος νεαρός μόλις ολοκλήρωσε το γράμμα πήρε το όπλο, το έβαλε κάτω από το πηγούνι του και πάτησε την σκανδάλη.

Σπαρακτικά μηνύματα στο Facebook

Συγκλονιστικά είναι τα μηνύματα φίλων και συμμαθητών του Μάνου στο Facebook.

Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: