Πώς ο Τραμπ έριξε την τουρκική λίρα

Κοινοποίηση:
trump

Η απόφαση του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν γεννά φόβους για αναζωπύρωση των εντάσεων στην περιοχή και θέτει υπό ισχυρή πίεση την τουρκική λίρα.

Το τουρκικό νόμισμα υποτιμάται περισσότερο από 1,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σήμερα, και ελλείψει νέων δεδομένων για την τουρκική οικονομία, η πτώση αποδίδεται από τους αναλυτές στις γεωπολιτικές εξελίξεις και ειδικά στην απόφαση του Λευκού Οίκου.

Η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 13:05 ώρα Ελλάδος στις 5,5475 λίρες ανά δολάριο έναντι 5,4650 λιρών ανά δολάριο στο κλείσιμο της Πέμπτης. Νωρίτερα είχε μάλιστα διολισθήσει έως και το 5,5810.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η λίρα έχασε το 30% της αξίας, εν μέσω μίας οξύτατης οικονομικής κρίσης, αλλά και καθώς οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ κινούνταν σε βαρομετρικό χαμηλό.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε κατρακυλήσει στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 7,24 έναντι του δολαρίου.

naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Που θα καταστρέψει μια μέρα την Τουρκία αυτή είναι η Αμερική και όχι η Ρωσία. Ο Πούτιν είναι πλέον (δυστυχώς) το γιουσουφάκι του σουλτάνου Ερντογάν. Αλλά αφού τα έβαλε ο σουλτάνος με ΗΠΑ και Ισραήλ σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει το τέλος του Σαντάμ Χουσείν.

Comments are closed.