Πώς οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού «ξετρύπωσαν» τα 52 κιλά κάνναβης στο Κερατσίνι

Κοινοποίηση:
204111

Τους παραλήπτες των 52 κιλών ινδικής κάνναβης που έκρυβε στα ύφαλα του το conteiner ship που ήταν δεμένο στο Κερατσίνι ψάχνουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού.

Ο εντοπισμός από τους ειδικά εκπαιδευμένους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού (Μ.Υ.Α/ Λ.Σ) μετά από ολονύκτια επιχείρηση, της ειδικής κρύπτης που ήταν καταχωνιασμένα τα ναρκωτικά άνοιξε τον δρόμο των ερευνών.

Αυτό που ψάχνουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ), που χειρίζονται την υπόθεση είναι ποιο ήταν το κύκλωμα που κρύβεται από πίσω, από που προμηθεύτηκαν την κάνναβη που θα την έριχναν και το κυριότερο ποιες είναι οι επαφές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μια διαδικασία που όπως λένε στο protothema.gr αρμόδιες πηγές αναμένεται να κρατήσει καιρό μέχρι να εντοπιστούν όλα τα κομμάτια που θα ολοκληρώσουν το παζλ των ερευνών και θα κλείσουν το φάκελο.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των ναρκωτικών που το κύκλωμα είχε τοποθετήσει σε ειδική κρύπτη σε φιάλη στα ύφαλα του πλοίου ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Οι βατραχάνθρωποι της επίλεκτης Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ( Μ.Υ.Α/ Λ.Σ), με κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού και ομάδα πυροτεχνουργών κατάφεραν να εντοπίσουν και να «ξηλώσουν» την ειδική πατέντα που είχε φτιάξει το κύκλωμα και να κατασχέσουν ποσότητα κάνναβης βάρους 52 κιλών και 730 γραμμαρίων.

Το πλοίο μήκους 334 μέτρων, με σημαία Πορτογαλίας είναι για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων (conteiner ship), ενώ η ειδική πατέντα που ήταν πακτωμένη στα εξωτερικά τοιχώματα έκρυβε μια φιάλη υγραερίου στην οποία ήταν κρυμμένα τα 52 κιλά που ήταν μοιρασμένα σε 51 πλαστικές συσκευασίες.

Ο 47χρονος πλοίαρχος συνελήφθη από το κλιμάκιο της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: