Πώς θησαύρισε γυναίκα «αράχνη» με θύματα όσους χρωστούσαν σε τράπεζες και Δημόσιο

Κοινοποίηση:
2466676

Εντυπωσιακές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την γυναίκα «αράχνη» από την Θεσσαλονίκη που είχε καταφέρει να ξεγελάσει τουλάχιστον 20 υπερχρεωμένους οφειλέτες Τραπεζών και Δημοσίου κερδίζοντας 2.280.000 ευρώ από τις απάτες μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, οι αστυνομικοί τις Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνίασαν την υπόθεση, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί ανακάλυψαν έγγραφα με μεταβιβάσεις ακινήτων στο όνομά της. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διέθετε τεράστια ακίνητη περιουσία από τις απάτες.

Μάλιστα και έπειτα από έρευνες στην Εφορία που ήταν υπόχρεη η 46χρονη απατεώνισσα, διαπιστώθηκε πως χρωστά πάνω από 1.000.000 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ κι αυτό, λόγω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που είχε από τις απάτες.

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος εκτός από την 46χρονη συνέλαβαν τον σύζυγό της. Ο άνδρας αυτός είναι μόνιμος υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης εμφανίζονταν στο πλευρό της ως δήθεν υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, υποστήριζε πως είχε διασυνδέσεις στις Μυστικές Υπηρεσίες!

Ακόμη συνελήφθη μια γυναίκα 50 ετών η οποία έπαιζε το ρόλο του… σωματοφύλακα της απατεώνισσας, αλλά και έναν 49χρονο ο οποίος δήθεν ανήκε στο στελεχιακό δυναμικό πολυεθνικής οικονομικής εταιρείας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 46χρονη εδώ και μια πενταετία, προσέγγισε με τρόπο μεγαλοφειλέτες Τραπεζών ή του Δημοσίου.

Τους έπειθε πως η ίδια είναι μια… διεθνώς αναγνωρισμένη δικηγόρος, με ειδικότητα στις οικονομικές υποθέσεις αλλά και πως ήταν άμεσα σε θέση να σβήσει τα χρέη τους και μάλιστα με νόμιμο τρόπο μέσω της δικαστικής οδού.

Ζητούσε από τα θύματά της ολοκληρωμένο φάκελο με την περιουσιακή και οικονομική τους κατάσταση. Αφού πλέον ήταν γνώστης της κατάστασης του θύματος, έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό της για την αρπαγή χρημάτων, δήθεν για δικαστικά έξοδα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα ίδια τα θύματα της μεταβίβασαν ακίνητα, προκειμένου να τα σώσουν από τον πλειστηριασμό, όπως η ίδια τους είχε πείσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: