Πώς αντιδρά το ρούβλι στην παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης

Κοινοποίηση:
putin

«Ανθεκτικότητα» απέναντι στην είδηση παραίτησης της ρωσικής κυβέρνησης επιδεικνύει το ρωσικό νόμισμα, το οποίο εμφανίζει οριακές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, το ρούβλι υποχωρεί κατά 0,59% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και κατά 0,71% έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, παραμένοντας – σε γενικές γραμμές – σταθερό.

Την ίδια ώρα, οριακές απώλειες παρουσιάζουν και οι μετοχές των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών, οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης το απόγευμα της Τετάρτης, σε συνέχεια της ομιλίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των κοινοβουλευτικών εξουσιών στον διορισμό των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Μέχρι πρότινος, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, αποκλειστικά αρμόδιος για τον διορισμό κυβέρνησης και πρωθυπουργού ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: