Πόσο επικίνδυνη είναι η βότκα Τσέρνομπιλ;

Κοινοποίηση:
vodka-chernobyl-atomik

Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ. Τζενάντι Λάπτεβ, του Υδρομετεωρολογικού Ινστιτούτου του Κιέβου αποφάσισαν να φτιάξουν βότκα από σίκαλη που ήταν ελαφρώς μολυσμένη και νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Τσέρνομπιλ.

Το αποτέλεσμα της απόσταξης ήταν η βότκα «Atomik» που δεν είναι περισσότερο ραδιενεργή από οποιαδήποτε άλλη βότκα, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Σμιθ που αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας. «Είναι το μοναδικό μπουκάλι που υπάρχει. Τρέμω όταν το αγγίζω», αποκάλυψε ο καθηγητής σε συνέντευξη του.

Η ομάδα που ανέλαβε την παραγωγή της ξεκίνησε τις καλλιέργειες σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται εντός της ζώνης αυτής. «Αρχικά η ιδέα μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε το σιτάρι σίκαλης για να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε. Οποιοσδήποτε χημικός θα σας πει πως όταν αποστάζετε κάτι, οι ακαθαρσίες καταλήγουν στο απόβλητο προϊόν. Έτσι, πήραμε σίκαλη που ήταν ελαφρώς μολυσμένη και νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Τσέρνομπιλ και τα αποστάξαμε»

Όλα τα μέλη της ομάδας, έχουν εργαστεί εδώ και πολλά χρόνια στη ζώνη αποκλεισμού, μελετώντας στην ουσία τον τρόπο με τον οποίο η γη επανήλθε μετά το καταστροφικό ατύχημα του 1986. Ο στόχος τους είναι να διαθέσουν τα κέρδη τα οποία θα αποκομίσουν από την πώληση της βότκας ώστε να βοηθηθούν οι κοινότητες της Ουκρανίας που εξακολουθούν να υφίστανται τις οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής. Όσο για τη γεύση της, ο επαγγελματίας μπάρμαν Σαμ Αρμέγ αποκαλύπτει ότι είναι φρουτένια!

Ο Δρ. Λάπτεβ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλειφθεί η γη που βρίσκεται γύρω από το σημείο της πυρηνικής έκρηξης. «Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα εδάφη της με ποικίλους τρόπους και να έχουμε ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων που θα είναι απόλυτα καθαρά από την ραδιενέργεια». Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένα μπουκάλι της Atomik. Ο τελικός στόχος της ομάδας είναι η παραγωγή να φτάσει τα 500 μπουκάλια ετησίως, με σκοπό να πωλούνται στους τουρίστες που επισκέπτονται την απαγορευμένη περιοχή….

www.mixanitouxronou.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΝΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ… ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ….

Comments are closed.