Πόλεμος… με χάρτες : Υπό τουρκική κατοχή Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Κοινοποίηση:
xartis-tourkikos

Νέοι χάρτες που δείχνουν ακόμη και τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική να ανήκουν στην τουρκική επικράτεια κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από ανώνυμους τουρκικούς λογαριασμούς. Η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν πριν από κρίσιμες τουρκικές επεκτατικές ενέργειες.

Με κόκκινο χρώμα
Ο πιο πρόσφατος χάρτης παρουσιάζει με κόκκινο χρώμα, ως ισλαμο-τουρκικές, μεγάλες χερσαίες εκτάσεις των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, στην τουρκική επικράτεια εντάσσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, τα μισά νησιά του Αιγαίου, ολόκληρη τη Θράκη, τη μισή Βουλγαρία, ολόκληρη τη βόρεια Συρία, κυρίως τις περιοχές που διεκδικούν οι Κούρδοι, περιοχές της Γεωργίας και του Ιράκ. Επίσης, ολόκληρη η Κύπρος εντάσσεται στην Τουρκία.

Τους χάρτες συνοδεύει κείμενο που αναφέρει πως «χθες πολεμήσαμε για τη Σμύρνη, τη Θράκη, την Αλεξανδρέττα, την Κύπρο. Σήμερα πολεμούμε για το Χαλέπι και την Ανατολική Μεσόγειο. Αύριο, για την Ρωμυλία και το Μπατούμι της Γεωργίας. Ημασταν ξυπόλυτοι, τώρα πάμε με τεθωρακισμένα». Το tweet κλείνει με την εξής δήλωση: «Δεν ξεχνάμε το Misak-ı Millî».

Ο «Εθνικός Ορκος»

Το Misak-ı Millî είναι ο «Εθνικός Ορκος», σειρά έξι αποφάσεων που έλαβε η Οθωμανική Εθνοσυνέλευση κατά την τελευταία της σύγκληση, στις αρχές του 1920.

Η ακόλουθη φράση του Κεμάλ κάνει πλήρως αντιληπτή την ουσία του «Εθνικού Ορκου»: «Κάθε έδαφος όπου ζουν Τούρκοι περιλαμβάνεται στο Misak-ı Millî. Με την βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά, καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της Τουρκίας τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη».

Είναι ενδεικτικό πως το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της πρωθυπουργίας της Τουρκίας φέρει το όνομα «Εθνικός Ορκος».

Ο λογαριασμός που ανάρτησε τα πιο πάνω ονομάζεται «Barbarossa». Ο Μπαρμπαρόσα, που στα ιταλικά σημαίνει «κοκκινογένης», ήταν το παρατσούκλι του Khayr al-Din, γνωστού και ως Khidr, βέρβερου πειρατή και μετέπειτα ναυάρχου του οθωμανικού στόλου.

Με δική του πρωτοβουλία, η Αλγερία και η Τυνησία έγιναν περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο πατέρας του Khidr ήταν Τούρκος που γεννήθηκε στην τότε κατεχόμενη Λέσβο.

Το μίσος

Το μίσος αυτού και του αδελφού του Aruj κατά των Ισπανών και των Πορτογάλων τον ώθησε μεταξύ 1505-1511 να εντείνουν τις πειρατικές τους δραστηριότητες.

Με τη βοήθεια Τούρκων και Μουσουλμάνων μεταναστών ήθελαν να ελέγξουν τη βόρεια Αφρική. Υπό τον φόβο αντεπίθεσης των Ισπανών, πρόσφερε εκδούλευση στον Σουλτάνο και κατέλαβε το Αλγέρι το 1529, μεταβάλλοντάς το σε οθωμανικό κέντρο απ’ όπου εκπορευόταν η πειρατεία στην Ευρώπη.

Η τακτική κυκλοφορίας χαρτών από αδιευκρίνιστες πηγές για τη δημιουργία εντυπώσεων εντάθηκε τον τελευταίο καιρό από πλευράς Τουρκίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όπως μετέδωσαν «SigmaLive» και «Σημερινή», άλλοι χάρτες παραπληροφόρησης και προπαγάνδας «εξαφάνισαν» Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη και Κύπρο, ενώ οι προπαγανδιστικοί χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας» προηγήθηκαν της υπογραφής του παράνομου μνημονίου Σάρατζ-Ερντογάν.

Προηγήθηκαν οι χάρτες

Επίσης, όπως αναλύθηκε παλαιότερα στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», πριν την κατάληψη εδαφών της Συρίας, προηγήθηκε η κυκλοφορία τουρκικών χαρτών που μιλούσε για «Δυτική Τουρκμενία».

Το ίδιο έγινε και στην Κύπρο, με τους διχοτομικούς χάρτες για «τουρκοκυπριακή βόρεια Κύπρο» να κυκλοφορούν από το 1957, προετοιμάζοντας το έδαφος για την Τουρκανταρσία του 1964 και την εισβολή του 1974.

Πηγή: sigmalive.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Επειδή ζω θεσσαλονικη και ως εκ τουτου το μπουρδελοχαρτο των Μογγόλων με αφορά άμεσα, δηλώνω τα εξής. Το μονο που θα παρεις σκυλε από τη Θεσσαλονικη είναι τα αρχιδια μας. Για το τριτο το μακρυτερο, στειλε τη γυναικα σου.

  2. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ & ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ Η ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣ & ΒΡΑΚΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ & Η 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ , ΟΥΣΤ.

  3. Ας βγάλει καποιος χάρτες με όλες τις αρχαιες Ελληνικές πολεις της Ιωνιας. Εχω τέτοιους χάρτες, αλλα δεν ξερω πως να τους ανεβάσω στο διαδύκτιο. Εκει να δεις πανηγύρια. Δεν υπάρχει Τουρκια, μονο κατεχομενη Ιωνια. Η Ελλαδα απο αρχαιοτατων χρονων είχε το ενα πόδι στην μια μεριά του Αιγαίου και το αλλο στην αλλη. Εξ αλλου το ονομα Αιγαίο ειναι Ελληνικό, απο τον Αιγέα που έπεσε στην θαλαςςα οταν είδε να γυρίζει απο την Κρήτη οπου έστελναν παντα επτά νέους και επτά νέες στον Μινώταυρο, με μαυρη σημαια. Ο Θησεας, γιος του Αιγέα, με την βοηθεια της Αριάδνης (ολοι ξερουμε την ιστορία με τον μιτο της Αριάδνης) κατάφερε και νίκησε τον Μινώταυρο. Δυςτυχως ομως απο την χαρα τους ξέχασαν να αλλάξουν την σημαια, απο μαυρη σε άσπρη. Οταν ο Αιγέας είδε την μαυρη σημαια πίστεψε πως έχασε τον γιο του Θησεα και έπεσε στην θαλαςςα. Απο τοτε η θαλαςςα αυτη ονομάστηκε Αιγαίο πέλαγος. Εχουμε ιστορία χιλιάδων χρονων που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα αυτής της θάλασσας. Καποιος πρεπει να τους την τριψει στα μούτρα των Τούρκων αυτην την ιστορία. Και καποιοι αλλοι προσπαθούν να μας κανουν να την ξεχάσουμε. Εμεις ομως ουτε την ξεχνάμε, αλλα την διδάσκουμε και στα παιδια μας, στα σπιτια μας φυσικα, οχι στο σχολείο. Στο σχολείο δεν μαθαίνουν τιποτα.

  4. Ο ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΝ. ΘΕΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.

  5. Δικαιούχος είναι ο πιο παλιός λαός στην περιοχή. Να βγάλουμε και εμείς χάρτες με την αρχαία Ιωνία ή με τις κατακτήσεις του Μ. Αλέξανδρου για να ψάχνουν που είναι χαμένοι αυτοί, αν υπήρχαν οθωμανικές κουράδες και που ακριβώς ήταν.

    1. Ποιος να το κανει αυτο οι γερμανοτουρκοεβραιοδουλοι του Ελλαδισταν?????

  6. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ. ΑΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΓΡΙΟΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ . ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ.
    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    18/01/2020

    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά ποιος;

  7. Θυμαστε εσείς στήν ΕΣΗΕΑ που κυκλοφορησατε χάρτη της ελληνικής Υφαλοκρηπιδας το 1982 σε ξενογλωσσο έντυπο που κυκλοφόρησε σε όλη την Υφήλιο και κάνατε την πατάτα να βάλετε την Συμη στήν πλευρά της Τουρκίας βαμμένη κόκκινη !!!

  8. Ξεχασατε εσείς στήν ΕΣΗΕΑ οτι κυκλοφορησατε το 1982 ενημερωτικό ξενόγλωσσο εντυπο που διανεμηθηκε σε ολη τήν Υφήλιο γιά τήν Υφαλοκρηπιδα και οτι στον χάρτη πού περιειχε το έντυπο βάλατε την Σύμη στήν πλευρά τής Τουρκίας βαμμένη κόκκινη !!!!!

Comments are closed.