«Πόλεμος» κατοίκων και αστυνομικών στην Κέρκυρα! Ακρωτηριάστηκε ένας πολίτης!

Κοινοποίηση:
1

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τις χθεσινοβραδινές ώρες, μεταξύ των κατοίκων της Λευκίμμης και της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται από τον Ιούλιο στη περιοχή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσε μερίδα κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους, να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ, μία φωτοβολίδα στον ουρανό, προκάλεσε το έναυσμα για την αρχή του «πολέμου» με κατοίκους να επιτίθενται στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς και την αστυνομική δύναμη να απαντά με χημικά.

Από τη σύγκρουση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτοτραυματίστηκε ένας 32χρονος, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος έσκασε στο χέρι του και του ακρωτηρίασε τον καρπό, ενώ τον τραυμάτισε και στο πρόσωπο.

Ο 32χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και η συλλογή στοιχείων από την αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ εξετάζεται το υλικό από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντόπισε η αστυνομία, σε σημείο των συμβάντων.

Εξάλλου, αναμένεται ο σχηματισμός δικογραφίας που θα σταλεί στην Εισαγγελέα Κέρκυρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: