Πυρηνική βόμβα! Δεν υπάρχει ο λογαριασμός Τσίπρα με την ονομασία «μαξιλάρι».

Κοινοποίηση:
ektakto

Την αποκάλυψη πως ο λογαριασμός που εξήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εντός του οποίου θα κατατίθεντο 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση στους δανειστές για την τριετία 2020-2022, ότι θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% που έχει συμφωνηθεί ουδέποτε άνοιξε, έκανε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για αναξιοπιστία και υπενθύμισε ότι η εξαγγελία του πρώην πρωθυπουργού για το άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου στο Ζάππειο με τη δέσμευση ότι σε λίγες ημέρες θα κατατίθεντο στον λογαριασμό το σχετικό ποσό.

“Σας λέω ευθέως ότι λογαριασμός δεν υπάρχει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν άγνοια. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή, άνοιξε δήθεν λογαριασμός και λογαριασμός δεν υφίσταται. Και κάτι ακόμα. Είμαι στο Eurogroup και στο Ecofin. Ουδείς εκ των εταίρων συμφώνησε σε κάτι τέτοιο και ουδέποτε έγινε συζήτηση επ’αυτού” είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε τον στόχο για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι ο στόχος για τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων δεν αλλάζει. “Βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας. Εμείς όμως τον προσεγγίζουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η συζήτηση έχει αρχίσει και συνεχίζεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Οι συνθήκες ωριμάζουν” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στην πορεία της οικονομίας και στις εκτιμήσεις για το 2020 ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η οικονομία θα πάει καλύτερα λόγω αλλαγής της κυβέρνησης έκρουσε ωστόσο κώδωνα κινδύνου για τις αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν . “Οι κίνδυνοι δεν πέρασαν. Δεν πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε. Επιβάλλεται να κρατήσουμε γερά το τιμόνι του εθνικού σκάφους για να περάσουμε τη τελευταία δύσκολη στροφή. Θα το πράξουμε υπεύθυνα. Χρειάζεται πατριωτική συνείδηση μακριά από μικροκομματικές εξυπηρετήσεις. Στη νέα πραγματικότητα έχει ιδιαίτερη σημασία ο επανακαθορισμός του ρόλου και της ευθύνης μας” τόνισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ευνοούνται τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα αναφέροντας τα εξής:

– 7,2 εκατομμύρια πολίτες με ακίνητη περιουσία 1 ευρώ έως 500.000 ευρώ είναι αυτοί που πήραν το 86% της συνολικής ελάφρυνσης. Όσοι δε, έχουν ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ ωφελήθηκαν το 67% της συνολικής ρύθμισης

– 474.000 συμπατριώτες με αξία ακινήτων μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ (πολλοί ανήκουν στην μεσαία τάξη) σήμερα ωφελήθηκαν για πρώτη φορά

– Μελέτη εκτιμά ότι η μείωση ΕΝΦΙΑ με τον τρόπο που έγινε συνέβαλε στην άμβλυνση των ανισοτήτων

– Μείωση φόρου για τα χαμηλότερα εισοδήματα, για νομικά πρόσωπα που αφορά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

– Πρόσθετο αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί την ώρα που ο Υπουργός σας μείωσε το αφορολόγητο ενώ έλεγε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα παραιτείτο. Με αυτά τα μέτρα όλα τα εισοδηματικά στρώματα έχουν όφελος με μεγαλύτερο όφελος στα χαμηλά στρώματα.

– Δηλωθέντα εισοδήματα έως 8.5000 ευρώ θα έχουν μείωση 20%. Εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ θα έχουν μείωση 8%.

– Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν όφελος 41% στην μείωση φόρου. Αυτό σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη. Έτσι την ορίζει η ΝΔ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: