Πυρηνικές βόμβες από Ιγνατίου: Ο Ερντογάν θα στείλει πολεμικά στην Κρήτη και τότε ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση

Κοινοποίηση:
mixalis-630x400

Η κατάσταση στο ελληνοτουρκικό μέτωπο είναι πιο τεταμένη από ποτέ. Ο Μιχάλης Ιγνατίου με ένα συγκλονιστικό άρθρο ανέλυσε την κατάσταση και την κρισιμότητα των στιγμών.

Συγκεκριμένα γράφει:
Ελπίζω να έχει «στήσει» ειδική ομάδα συνεργατών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι παρακολουθούν στενά, μελετούν και αναλύουν κάθε κίνηση, κάθε δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτός μόνο μετρά, διότι μόνο αυτός παίρνει αποφάσεις.

Οι συνεργάτες του είναι για τα μπάζα.

Και την ίδια στιγμή -όπως έχει αποδειχθεί- επηρεάζει τον ηγέτη της μοναδικής χώρας που θα μπορούσε να θέσει ένα τέλος στις προκλήσεις του: Τον πρόεδρο της Αμερικής.

Για πολλούς από εμάς που παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την πολιτική κατάσταση στην Αμερική, αυτό είναι το μέγα ερώτημα:

Τι θα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ εάν ο φίλος του Ερντογάν προκαλούσε ένα πολεμικό περιστατικό στο Αιγαίο ή στην κυπριακή ΑΟΖ;

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να δώσει μία σίγουρη απάντηση. Ίσως στη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης πληροφορηθεί τις προθέσεις του.

Θα έχει μία μοναδική ευκαιρία ο Έλληνας πρωθυπουργός να προσπαθήσει να τον μεταπείσει εάν συμβαίνει αυτό που φοβούνται αρκετοί εκ των παρατηρητών των αμερικανοτουρκικών σχέσεων: ότι δηλαδή ο κ. Τραμπ δεν χαλάει κανένα χατίρι στον Ερντογάν!

Το 1996 ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παρενέβη καταλυτικά προς την Άγκυρα.

Και θα έλεγα μετά από τόσα χρόνια, ότι χωρίς τις απειλές του μακαρίτη του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προς την Τανσού Τσιλέρ, θα είχαμε ένα μικρής διάρκειας πόλεμο.

Μακάρι, λοιπόν, να έχει σχηματιστεί αυτή η ομάδα στο πρότυπο ξένων σοβαρών κυβερνήσεων.

Και να αποτελείται από διπλωμάτες και στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και στρατιωτικών αξιωματούχων, που έχουν υπηρετήσει στην Τουρκία.

Και οι οποίοι έχουν γνώσεις, έχουν εμπειρία και τις ικανότητες για να συμβουλεύσουν σωστά τον Πρωθυπουργό όταν έρθει εκείνη η στιγμή.

Ειλικρινά το λέω και το εννοώ: Εκφράζω ελπίδα να υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή η ομάδα. Διότι είναι αναγκαία.

Πολύ πιο σύντομα απ’ ότι αναμένουν και οι πιο απαισιόδοξοι, ο κ. Μητσοτάκης θα χρειαστεί να πάρει μία μεγάλη απόφαση.

Διότι, ότι και να λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας, που δεν αναμένει ότι θα γίνει «θερμό επεισόδιο», ο Ερντογάν εννοεί όσα υποστηρίζει.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ΔΕΝ θα ξυπνήσει μία μέρα και θα δώσει εντολή επίθεσης εναντίον της Ελλάδας.

Οι λόγοι είναι πολλοί, με πιο σημαντικό ότι και η χώρα του, και η δική μας, είναι μέλη στο ΝΑΤΟ.

Λόγω και των πολλών προβλημάτων που έχει με τη Δυτική Συμμαχία και ειδικά την Αμερική, πιστεύω ότι δεν θα το πράξει. Δεν θα κηρύξει τον πόλεμο, για να είμαι πιο σαφής.

Όμως, την ίδια στιγμή, είμαι και από εκείνους που πιστεύουν ότι θα στείλει ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία στην περιοχή που ο ίδιος θεωρεί πως είναι η ΑΟΖ της Λιβύης, ενώ στην πραγματικότητα είναι της Ελλάδας.

Θα το πράξει διότι το πιστεύει. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης έχει να λάβει μία πολύ μεγάλη απόφαση, που θα αφορά την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μαδούρο
    Δεν μας τα λες καλά.
    Σε κάθε επιστράτευσι συμβαίνουν αυτά. Καμιά δεν είναι απόλυτα επιτυχής. Ένα 70% επιτυχίας σ’ αυτή θεωρείται ικανοποιητικό. Αυτά, στολές και άδεια κιβώτια όπλων και πυρομαχικών,
    τα διέδιδαν οι ¨δημοκρατικοί¨ επίτηδες για να δικαιολογήσουν την δική τους ολική ανικανότητα
    και συνειδητή προδοσία.
    Οι Τούρκοι νομίζεις θα ήταν σε καλύτερη κατάστασι επιστρατεύσεως; Αλλά αυτοί δεν είχαν τουλάχιστον δημοκρατικούς δοσιλόγους, Μακάριους να καλούν τον εχθρό να επέμβη στην Κύπρο ούτε και ¨εθνάρχες¨ Καραμανλήδες να λένε ¨η Κύπρος κείται μακράν¨ Γι αυτό και νίκησαν.
    Το ξέρεις ότι επί Ιωαννιδικής χούντας οι Τούρκοι ήταν στο 2% κατοχής του Κυπριακού εδάφους, γιατί η χουντική Ελλάς πολέμησε γενναία (Αττίλας 1) ενώ επί δημοκρατίας πήραν το 38%
    απλά επειδή οι δημοκρατικοί δοσίλογοι δεν πολέμησαν ΚΑΘΟΛΟΥ όπως χωρίς πόλεμο
    ¨έδωσαν¨ και την Μακεδονία και τώρα προετοιμάζουν το λαό να δώσουν και το μισό Αιγαίο,
    λες και είναι η Ελλάς τσιφλίκι τους;
    Ήρθαν για καλύτερα οι δημοκράταροι και απεδείχθησαν λαμόγια και λυμεώνες ολκής,
    μας πίνουν το αίμα, 50 χρόνια συναπτά, με τις πλάτες της ξενοκρατίας,
    μέχρι και λαθρεποίκους μας γέμισαν, πουλάνε και την μάνα που τους γέννησε για το χρήμα οι καταραμένοι, υποθήκευσαν οικονομικά την χώρα, έφεραν μνημόνια, έδιωξαν, ανεργία, την καλύτερη νεολαία μας στο εξωτερικό, άνοιξαν τα σύνορα και μας γέμισαν του κόσμου τα λαθρολύματα,
    όλα τα όμορα κράτη σύνορα κλειστά εμείς μαζεύουμε εδώ το κάθε εγκληματικό στοιχείο
    γιατί εγκληματίες είναι κι αυτοί που μας κυβερνάνε (τυραννάνε)
    οι δήθεν πολυπολιτισμικοί, ελληνώνυμοι και ελληνόφωνοι μεν, αλλά ξενόρριζοι ανθέλληνες.
    Πολιτικοί και επώνυμοι δημοσιογράφοι τρώνες τις σάρκες της Ελλάδος.
    Να μη λιώσουν εκεί που θα πέσουν τα γενιτσαροτέρατα.

    Κι εσύ παλικάρι μου αντί γι αλήθεια – κουκιά γαρ τρως, κουκιά και μαρτυράς –
    μου λες τώρα για της δημοκρατικής Χαλιμάς και του κάθε Χαντζηνικολάου τα παραμύθια;

    1. Σκουξε χουντικεεεε;!!! η αληθεια σε ποναει πολύ βλεπω!!!!!!

  2. Αν ο σκυλος στειλει πολεμικα στη κρητη, αυτά θα πρεπει να κρατουν αποσταση αφαλειας από τους Κρητικούς. Γιατι περίπτωση να πατησει μεμετης το νησί και να φυγει με τα αρχίδια του στη θεση τους δεν υπαρχει. Θεσσαλονικος είμαι αλλά στην αντριοσυνη βγαζω στους σύντεκνους το καπελο.

  3. Ο Ιγνατίου από πού αντλεί τίς πληροφορίες του ; Μήπως από την CIA ; Κάτι βρωμάει ! Μάς προετοιμάζει έν όψει τών εκλογών στίς ΗΠΑ όταν όλα θά είναι χαλαρά στίς αντιδράσεις τών Αμερικανών !

  4. Τι λέτε κ. Ιγνατιου. Το 1996 στα Ίμια ή Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να κλείσει τους λογαριασμούς της με τον Τούρκο. Είχαμε υπεροχή σε αέρα και θάλασσα.Ο στόλος των Τούρκων θα πήγαινε άπατος στο βυθό του Αιγαίου εκείνη τη νύχτα. Θα είχαν κλειστεί
    στα Δαρδανέλια για πολλά χρόνια και δεν θα ενοχλούσαν την Ελλάδα. Αλλά ο yes men Σημίτης έκλασε μέντες….Ο Τούρκος από τότε που τον έδωσε ο Κλίντον την αφορμή, έχει γκριζαρει όλο το Αιγαίο. Καλό το γλείψιμο στις USA για να φαίνεσαι το καλό παιδί των Αμερικανών, όπως και ο Παπαχελας. Ευχαριστώ τους Αμερικανούς είπε ο Σημίτης. Αλήθεια εσύ Ιγνατίου εκείνη την εποχή τι έλεγες για τα Ίμια ;

  5. Φίλε συμφωνώ μαζί σου οτι ο Ιωαννίδης ήταν αρχιμαλάκας και δεν έπρεπε να κάνει πραξικόπημα στην Κύπρο, ομως ο Καραμαν-Αλής δεν έπρεπε να λέει πως η Κύπρος είναι μακρυά. Ειμαι 50 χρόνια μεταναστης στις ΗΠΑ
    Το 1974 χάρηκα που έπεσε η χούντα, ταυτόχρονα όμως ντρεπόμουν σαν Έλληνας να ακούω ενα Κύπριο φίλο μου απο τη Μόρφου να μου λέει” η Ελλάδα μας πρόδωσε και τώρα οι Τούρκοι θα βιάζουν τις αδελφές μου”. Δεν είμαι Κύπριος, τότε όμως ημουνα ανύπαντρος και είπα στο φίλο μου αν πας να πολεμήσεις θα έλθω μαζί σου στην Κύπρο. Αν δεν γινότανε ανακωχή θα πηγαίναμε στην Κύπρο. Δεν γράφω μαλακίες ειμαι καλός σκοπευτής και αν ειναι ανάγκη και τώρα ακόμα θα πολεμήσω, καλύτερα να πάω απο τούρκικη σφαίρα παρά απο εγκεφαλικό.
    Πριν 50 χρόνια ήμουνα αριστερός είχα ομως φιλότιμο και πατριτισμό, τώρα όμως γίνομαι ταύρος οταν βλέπω εσάς να αφήνετε τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν απο την Τουρκία στην Ελλάδα και να μην κάνετε τίποτα.

  6. Η θέση της Ελλάδας χειροτερεύει τώρα μαλιστα που ειναι πρόεδρος ο Τράμπ.Το 1996 αν γινόταν πόλεμος θα ήταν χειρότερα για την Τουρκία,το 1974 άν οι Έλληνες πολεμούσαν αντί να δηλώνουν οτι δεν υπάρχουν πυρομαχικά και να πανηγυρίζουν που έπεσε η χούντα δεν θα χάναμε την μισή Κύπρο, τότε πολλοί απο εμάς τους απόδημους θα ερχόμαστε να πολεμήσουμε εθελοντές.

    1. Τι λες ρε αποδημε; όταν εγινε η επιστρατευση γιατι δεν ηρθες να καταταγεις; αμα και αν και και και αλλα κοκοκο…μαθε μαστορα ότι όταν εκανε επιστρατευση η χουντα ουτε στολες δεν ειχε να δωσει στους εφεδρους ουτε τους εδωσε οπλα ,τα ειχανε διαλυσει όλα οι χουντικοι, εξ αιτιας αυτου του αρχιμαλακα ιωαννιδη εδωσε αφορμή στους τουρκους για την εισβολή. Και εσυ αποδημε ακομα ερχεσε να πολεμήσεις εεε;;;

Comments are closed.