Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κοινοποίηση:
kor1

Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός ενώ η λίστα των νεκρών μεγαλώνει καθημερινά και μέχρι στιγμής έχει φτάσει τους 132.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Κρούσμα του νέου κοροναϊού ο οποιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 132 ανθρώπους στην Κίνα επιβεβαιώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα· πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Δεν έγινε σαφές εάν έχει προσβληθεί μόνο ένα μέλος της οικογένειας αυτής, ή πόσα μέλη της ταξίδεψαν στα ΗΑΕ.

Χιλιάδες ύποπτα κρούσματα

Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).

Οι νέοι θάνατοι και τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν παρότι έχουν επιβληθεί δραστικά μέτρα περιορισμού της κίνησης των προσώπων σε όλη την επαρχία Χουμπέι.

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας, τον Δεκέμβριο και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε πολλές κινεζικές πόλεις και σε πάνω από 12 χώρες του εξωτερικού. Δεν έχει καταγραφεί κανείς θάνατος εκτός Κίνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: