Προσοχή: Πώς ψηφίζουμε εφόσον χάσουμε την ταυτότητα

Κοινοποίηση:
Εκλογές

Μετράμε αντίστροφα πλέον από την τέλεση των εκλογών της 26ης Μαΐου, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν εκατομμύρια Ελληνες πολίτες.

Τη στιγμή όπου βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία του προεκλογικού κλοιού, καλό θα είναι όλοι μας να γνωρίζουμε πού ακριβώς θα κληθούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Καταρχήν ο κάθε ψηφοφόρος πρέπει να εντοπίσει το πού ακριβώς ψηφίζει μέσω της ειδικής εφαρμογής που έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών.

Το βασικό δικαιολογητικό που πρέπει να έχουν πάνω τους οι πολίτες όταν μεταβαίνουν στο εκλογικό κέντρο είναι ένα επίσημο στοιχείο ταυτοποίησης, όπως η αστυνομική ταυτότητα

Όμως τι γίνεται αν έχω χάσει την αστυνομική μου ταυτότητα;

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κάθε πολίτης μπορεί να ψηφίσει με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: