Προσοχή: Βάζεις τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου; Σταμάτα αμέσως

Κοινοποίηση:
avga

Όταν γυρίζουμε στο σπίτι από την εβδομαδιαία επίσκεψη στο σουπερμάρκετ, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φυλάξουμε τα ψώνια στις καθιερωμένες θέσεις τους. Τα τρόφιμα στα ντουλάπια και στο ψυγείο. Τα είδη υγιεινής στα ντουλάπια. Το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται είναι που πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά που ψωνίσαμε;

Οι περισσότεροι βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου, εκεί που υπάρχουν οι θήκες που προορίζονται για την αποθήκευσή τους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη… συνήθεια είναι λανθασμένη και κάλο θα ήταν να την σταματήσουμε. Όπως αναφέρει η ειδική στην συντήρηση τροφίμων, Βλάτκα Λέικ, οι εναλλαγές στην θερμοκρασία, από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου έχουν ως αποτέλεσμα να χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό κομμάτι.

«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», αναφέρει αρχικά. Και καταλήγει: «To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: