Προκήρυξη διαγωνισμού για σημαιοφόρους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και λιμενοφύλακες μέσω πανελλαδικών

Κοινοποίηση:
1

Δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία του Σώματος.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: 6ΒΟΗ4653ΠΩ-ΖΣΦ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Οι διαγωνισμός αφορά την κάλυψη 30 θέσεων αξιωματικών και 100 θέσεων λιμενοφυλάκων, συμπεριλαμβανομένων και των ποσοστώσεων των ειδικών κατηγοριών που αναφέρονται λεπτομερώς στην προκήρυξη. Σε αυτήν αναφέρονται επίσης, μεταξύ άλλων, τα προσόντα εισαγωγής των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει τις ημερομηνίες από 06/05/2019 ημέρα Δευτέρα, έως και 15/05/2019 ημέρα Τετάρτη.

 

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι οι υποψήφιοι να μπουν στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες, να δουν τις εγκυκλίους και τι δικαιολογητικά χρειάζονται και να αποστείλουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για τη διόρθωση ή συμπλήρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις από την αρμόδια Επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατατάξεως του εν λόγω διαγωνισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: