«Πράκτορες» ανάμεσά μας; Τεράστιο θέμα στην Πολεμική Αεροπορία – Βρέθηκε νερό στα καύσιμα! Διατάχθηκε ΕΔΕ

Κοινοποίηση:
1

ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα όταν  βρέθηκε νερό σε αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Η 112 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) έχει ως αποστολή την διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με την κατάλληλη οργάνωση, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη συντήρηση των μέσων και των συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή, για την ανάληψη και την επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί. Είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην Ελευσίνα, στο νομό Αττικής. Ιδρύθηκε το 1946 και υπάγεται στην Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως υπογραμμίζει το OnAlert, το ακατάλληλο καύσιμο εντοπίστηκε στα πλαίσια τακτικού ελέγχου σε μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130, ενώ αφαιρέθηκε αμέσως η κηροζίνη από το αεροσκάφος, όπως συνέβη και με όσα πτητικά μέσα είχαν εφοδιαστεί με το ίδιο καύσιμο. Φυσικά δόθηκε εντολή για έλεγχο της δεξαμενής, από την οποία αντλήθηκε το καύσιμο.

Ο αρχηγός του ΓΕΑ,αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης απαίτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ το καύσιμο ελέγχεται από χημικούς της μονάδας, με σκοπό να εξακριβωθεί η αιτία της ακαταλληλότητας του.

Με τον εντοπισμό του νερού στην δεξαμενή με την κηροζίνη, έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της μονάδας (εκεί εδρεύουν τα μεταγωγικά, τα πυροσβεστικά και τα ιπτάμενα ραντάρ), προκειμένου να καθαριστούν από καύσιμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην βάση της Ελευσίνας, εδρεύουν και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη (ένα Gulfstream και δύο Εμπραέρ), τα οποία χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα αεροσκάφη αυτά, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ελέγχθηκαν, προτού μάλιστα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα όμως παραμένει. Πώς βρέθηκε νερό μέσα στην κηροζίνη;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μηπως δεν τους εβγαινε η απογραφη στα καυσιμα και συμπληρωσαν τις δεξαμενες με νερο? Ειχε γινει καποτε και σε μηχανοκινητο ταγμα στον Εβρο.

  2. Αφού μπαίνουν με ΑΣΕΠ Και πανελλαδικές εξετάσεις τα φλωρακια, αριστεραντζες και μπουλιδες τί περιμένεις; Να καταργηθεί ο ΑΣΕΠ και οι πανελλαδικές εξετάσεις και να μπαίνουν με επιλογή αυτοί που πρέπει !!!

  3. Αν είναι σαμποτάζ ήξεραν τι έκαναν. Αποσο ξέρω το C 130 μπορεί μεταφέρει δεκάδες κοσμο.

Comments are closed.