Πούτιν: Κανένας κίνδυνος ραδιενέργειας από την έκρηξη στο Αρχανγκέλσκ

Κοινοποίηση:
blantimir-poutin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αύξησης της ραδιενέργειας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στο Αρχανγκέλσκ στις 8 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

«Στείλαμε επιτόπου ειδικούς και ελέγχουν την κατάσταση. Έχουν ληφθεί μέτρα για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην συμβεί κάτι απροσδόκητο», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως όσοι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από την έκρηξη θα τιμηθούν από το κράτος.

Πάντως, αν και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει αποκλείσει την πιθανότητα μόλυνσης από ραδιενέργεια, ο δήμος μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στη βάση είχε κάνει λόγο για αύξηση της ραδιενέργειας, με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνέχεια, να αποσύρεται.

Επιπλέον, στις 15 Αυγούστου η αρχή πυρηνικής ασφάλειας της Νορβηγίας έκανε γνωστό ότι κατέγραψε απειροελάχιστες ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι αυτό συνδεόταν με την έκρηξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: