«Πουλάει το σπίτι της και το αγοράζει η Μαρινέλλα. Με αυτά τα χρήματα αποκτά το σπίτι στη Βούλα»

Κοινοποίηση:
1
“Θεωρεί ότι το σπίτι δεν της ταιριάζει. Ότι είναι κατά κάποιον τρόπο γκαντέμικο”.
 Στο αφιέρωμα για τη Ρένα Βλαχοπούλου που έχει ετοιμάσει για το Down Town, ο Πάνος Ζόγκας, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 η Ρένα Βλαχοπούλου αγοράζει το πρώτο της σπίτι στην Κηφισιά, αλλά δεν ζει καλά εκεί, θεωρεί ότι το σπίτι δεν της ταιριάζει. Ότι είναι κατά κάποιον τρόπο γκαντέμικο. Το πουλάει και το αγοράζει η Μαρινέλλα. Με αυτά τα χρήματα αποκτά το σπίτι της στη Βούλα. Ένα σπίτι 160 τ.μ., το οποίο και αγάπησε. Ένα σπίτι που για την εποχή του ήταν αρκετά minimal.

Ο ηθοποιός, συγγραφέας και άνθρωπός της μέχρι το τέλος, Μάκης Δελαπόρτας, περιγράφει: «Η Ρένα δεν είχε καμία σχέση με πράγματα και ρούχα. Γι’ αυτό δεν σπαταλούσε λεφτά σε αυτά. Δεν είχε ούτε έργα τέχνης ούτε ακριβά έπιπλα. Την ενδιέφερε η ουσία των πραγμάτων. Ήθελε όλα να τα χρησιμοποιεί. Δεν είχε αντίκες ή αχρησιμοποίητα πράγματα σπίτι της».

Ρένα Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε αναφέρει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη: «Δεν κράτησα κανένα φόρεμα από τις ταινίες μου, παρά το γεγονός ότι τα πλήρωνα εγώ. Δεν έδινα πολλά. Είχα μια μοδίστρα, την Ελένη, που πήγαινα και μου τα έραβε. Δεν μου άρεσαν τα πολλά μπιχλιμπίδια, τα πολλά κολιέ και τα βραχιόλια. Όταν τελείωναν τα γυρίσματα χάριζα τα ρούχα σε μικρότερες ηθοποιούς. Τι να κρατήσω; Βεστιάριο; Αν κρατούσα τα ρούχα που έχω φορέσει στις ταινίες θα χρειαζόμουν 500τ.μ. και τι να τα κάνω»;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: