Πολλαπλασιάστε τις τριανταφυλλιές σας εύκολα μόνο με μια πατάτα! Δείτε τον τρόπο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
Katagrafi6868-13-768x404

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών είναι από αυτά τα πράγματα που φαίνονται σαν μαγικά σε όσους δεν ασχολούνται με την κηπουρική.
Η ιδέα ότι μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι ενός φυτού και να το μετατρέψεις σε πολλά φυτά φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία παρά σαν κηπουρική πραγματικότητα.

Θυμίζει μια σκηνή από την “Fantasia” της Ντίσνεϋ όπου ο μαθητευόμενος μάγος (Μίκυ Μάους) προσπαθεί να κόψει σε μικρά κομμάτια μια σφουγγαρίστρα με ένα τσεκούρι και καταλήγει με περισσότερες σφουγγαρίστρες.

Στην πραγματικότητα, ο κήπος σας θα γίνει πιο πράσινος και πιο όμορφος αν μάθετε αυτό το κόλπο.

Δεν θα σας μάθουμε ό,τι αφορά τον πολλαπλασιασμό, αλλά θα μοιραστούμε μαζί σας ένα απλό κόλπο για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε. Μπορεί να φαίνεται κάπως παράξενο και ίσως λίγο τρελό, αλλά πιάνει!

Τα τριαντάφυλλα είναι τέλεια φυτά για πολλαπλασιασμό. Μπορείτε να κάνετε τις ρίζες να φυτρώσουν από οπουδήποτε, δηλαδή μπορείτε να φυτέψετε μερικές ακόμα καινούριες τριανταφυλλιές από αυτές που ήδη έχετε. Για να ξεκινήσετε, σκάψτε μια μικρή μακρόστενη τρύπα και βάλτε μέσα λίγη άμμο.

Στη συνέχεια, κόψτε μερικά κλαδιά από μια τριανταφυλλιά.

Το επόμενο βήμα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από τα κλαδιά.

Αν και τα φύλλα βοηθούν στην φωτοσύνθεση και δίνουν ενέργεια στο φυτό, τραβούν επίσης πολλή υγρασία και θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες, οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα! Εδώ είναι το πιο τρελό κομμάτι: κάντε μια τρύπα σε μερικές πατάτες και βάλτε μέσα τα κλαδιά.

Οι τρύπες θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτές γίνεται για να κρατάνε την υγρασία μέσα. Κάντε την τρύπα με ένα καρφί η τρυπάνι για να μπουν τα κλαδιά. Προσοχή στα αγκάθια! Βάλτε τις πατάτες στην τρύπα που σκάψατε, με απόσταση μερικών εκατοστών και καλύψτε με χώμα.

Όταν τελειώσετε θα πρέπει να προεξέχει περίπου το μισό κλαδί.

Όταν δείτε το αποτέλεσμα, θα αξίζει τον (μικρό) κόπο που κάνατε!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: