Ποιός κάλεσε τον “λομπίστα” Χορόζογλου στη δεξίωση για το ζεύγος Μητσοτάκη στις ΗΠΑ;

Κοινοποίηση:
giann

Όσοι βρέθηκαν στη λαμπρή δεξίωση που παρέθεσαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάϊκ Πένς και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας στο επιβλητικό Benjamin Franklin Room, σίγουρα αναρωτήθηκαν πώς βρέθηκε εκεί ο “λομπίστας” Γιάννης Χορόζογλου.

Το πρόσωπο, που σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πρόσφερε υπηρεσίες λόμπινγκ σε επιχειρηματίες και πολιτικούς απο την Ελλάδα (έναντι αδράς αμοιβής) για να προσκαλούνται σε εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου ή να έχουν επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους!

Ο Γιάννης Χορόζογλου, γνωστός με το ψευδώνυμο John-John στους ομογενειακούς κύκλους, πάντοτε επικαλείται το όνομα του σημερινού αρχιερατικού επιτρόπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής father Alex Karloutsos, ενός προσώπου που θεωρείται ως “ο αθέατος και πραγματικός αρχιεπίσκοπος”, λόγω της πληθωρικής του παρουσίας και της ανάμειξής του όχι μόνο με τα εκκλησιαστικά, αλλά και με τα πολιτικά και επιχειρηματικά δρώμενα εντός και εκτός Αμερικής.

Στη δεξίωση στο Benjamin Franklin Room, δεν παραβρέθηκε ο father Alex. Ήταν, όμως, παρών και μάλιστα θορυβωδώς-παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε και την εν εξελίξει έρευνα των ομοσπονδιακών εισαγγελέων για τα της Αρχιεπισκοπής και των σκανδάλων-το “πνευματικό παιδί” του father Alex. Κι όπως ο “πνευματικός πατέρας”, έτσι και το “πνευματικό παιδί”, φρόντισε να φωτογραφηθεί με τους Αμερικανούς επισήμους, σαν να μην πέρασε μία ημέρα απο τις αποκαλύψεις πως το κύκλωμα των ποντικών του Μανχάταν έφτασε να πουλά ακόμη και τις προσκλήσεις για την ενθρόνιση και το γεύμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής!

Ποιός τον κάλεσε;

Στην επιβλητική αίθουσα Benjamin Franklin Room βρέθηκαν περισσότεροι από 200 επιφανείς ομογενείς, από τον επιχειρηματικό και τον επιστημονικό χώρο. Κάποιοι από αυτούς ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον από τη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Σικάγο και το Μεξικό, ενώ ελάχιστοι ήταν οι καλεσμένοι από την Ελλάδα. Μετρημένοι στα δάκτυλα…

Πάντως, ο “λομπίστας” Γιάννης Χορόζογλου, ο οποίος παρουσιάζεται ως πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας χωρίς να είναι γνωστό ποιές είναι οι επιχειρήσεις του, δεν προσκλήθηκε απο τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη! Μάλιστα, το πρωθυπουργικό ζεύγος, φέρεται να έχει πάρει αποστάσεις και απο τον father Alex και από τον “πνευματικό” του βραχίονα, δηλαδή τον Χορόζογλου…

Ωστόσο, δεν προσκλήθηκε και απο τον Λευκό Οίκο ή το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο. Δεν ανήκει στο επιχειρηματικό λόμπυ των ΗΠΑ, δεν εκπροσωπεί καμία απο τις κορυφαίες ομογενειακές οργανώσεις, δεν ανήκει στο προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής…

Μάλιστα, η ίδια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όταν προκλήθηκε ο θόρυβος για τον Γιάννη Χορόζογλου, είχε σπεύσει με ανακοίνωσή της να επισημάνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει σχέση, υπαλληλική ή άλλη, με τον εκκλησιαστικό οργανισμό! Ο δε σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνδέεται φιλικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, δεν θέλει να δεί τον Χορόζογλου ούτε…”ζωγραφιστό”.

Απομένει, μία πηγή και εκεί πρέπει να γίνει έρευνα. Αφορά στις υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (υφυπουργείο απόδημου ελληνισμού ή ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ), που-ενδεχομένως-με την συμβουλή κάποιου ή κάποιων, φρόντισαν να βάλουν τον “λομπίστα” στις λίστες των καλεσμένων!!!

 

από:ellinismos-orthodoxia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: