Ποια καλαμαράκια στη Μύκονο; Καναδός τουρίστας πλήρωσε 590 ευρώ για απλές αιματολογικές εξετάσεις στη Σαντορίνη!

Κοινοποίηση:
nosokomeio-santorinis-500

Οι χρεώσεις σε κοσμικά μαγαζιά της Μυκόνου που ξεφεύγουν από κάθε φαντασία μπορεί να προκαλούν εντύπωση αλλά είναι συνηθισμένες για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την χλιδάτη ζωή.

Αυτό δεν μπορεί να το πει ένας Καναδός τουρίστας που είχε την ατυχή έμπνευση να κάνει αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Ο συγκεκριμένος κύριος όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και έδωσε στην δημοσιότητα και τις αποδείξεις κλήθηκε να πληρώσει 590 ευρώ για εξετάσεις που με βάση τον τιμοκατάλογο που υπάρχει δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα 30 στα δημόσια.

«Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό τους η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας.  Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται. Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ!!! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα. Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82ευρώ. Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές. Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις!!! Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι».

Δείτε πόσα πλήρωσε ο τουρίστας:

Οι αντίστοιχες τιμολογήσεις των συγκεκριμένων εξετάσεων, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στον ιδιωτικό τομέα και με κρατικό τιμολόγιο είναι:

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο και για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο τα οποία είναι χρόνια αλλά ακόμη δεν έχουν λυθεί:

»Καλοκαίρι και η Σαντορίνη βουλιάζει από τουρισμό. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθ’ ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που σας κοινοποιούμε στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.

Απλησίαστα τα ενοίκια για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας. Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία, τι κάνει;

Προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.

Και δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο στα νησιά που προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για κάποιες ώρες και παράλληλα έχουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία (πχ ο μοναδικός καρδιολόγος στην Κω).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: