Ποια η σχέση της Αλβανίας με τις συμμορίες… της Μεγάλης Βρετανίας!

Κοινοποίηση:
alvania-simories-meg-bretania

Οι αλβανικές συμμορίες που κυριαρχούν στη διακίνηση των ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στηρίζονται κυρίως σε παράνομους μετανάστες, που προέρχονται από αγροτικές περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας από τη δημοσιογράφο Λιντίτα Τσέλα της Balkan Investigative Reporting Network BIRN.

Οι αλβανικές συμμορίες συνεχίζουν να απασχολούν τις βρετανικές αρχές, που ασκούν σημαντικό έλεγχο στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Αν και αυτές απηχούν έναν μικρό αριθμό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, εντούτοις ο αντίκτυπός τους, σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους, είναι μεγάλος, λόγω του ότι έχουν σχέσεις με προμηθευτές κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Τα μέλη αυτών των συμμοριών είναι ως επί το πλείστον από αγροτικές περιοχές της βόρειας Αλβανίας. Πηγαίνουν στη Βρετανία παράνομα πληρώνοντας μέχρι και£10.000.

Σύμφωνα με την έρευνα της Τσέλα, «η Μεγάλη Βρετανία παραμένει προορισμός για τους νέους Αλβανούς από το βορρά, λόγω του ότι έχουν δεσμούς και ανθρώπους τους εκεί».

Τα τελευταία χρόνια όπως γράφει η δημοσιογράφος, η Μεγάλη Βρετανία απέλασε περίπου 6.200 Αλβανούς, ο μεγαλύτερος αριθμός από οποιαδήποτε άλλο κράτος και οι 6.200 που απελάθηκαν ήταν από τους τρεις βόρειους δήμους: Σκόδρα, Κούκες και Ντίπρα.

Η Τσέλα στην έρευνά της σημειώνει τις ανησυχίες των Βρετανών, ιδιαίτερα για τη χαλαρότητα των αλβανικών αρχών σε σχέση με το πόθεν έσχες των Αλβανών πολιτών που απέκτησαν ξαφνικά μεγάλη ακίνητη περιουσία και η οποία σαφώς προέρχεται από  εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: