Ποια αεροπορική εταιρία προτρέπει τους επιβάτες της να πάρουν τον τρένο

Κοινοποίηση:
37745f_aeroplano

Είναι δυνατόν μια αεροπορική εταιρεία να προτείνει στους πελάτες της να προτιμήσουν να πάρουν το τρένο αντί να ταξιδέψουν με τα αεροσκάφη της; Και όμως είναι!

Η ολλανδική KLM που συνεργάζεται, ως γνωστόν στενά με τη γαλλική Air France, συμφώνησε με τους ολλανδικούς σιδηροδρόμους NS Dutch Railways και με τη γαλλοβελγική Thalys να αντικαταστήσει, από το Μάρτιο του 2020, ένα από τα πέντε δρομολόγια Άμστερνταμ-Βρυξέλλες που πραγματοποιεί ημερησίως με σιδηροδρομική σύνδεση.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από την ολλανδική πρωτεύουσα στη βελγική και αντίστροφα προτιμούν κατά κύριο λόγο το τρένο.

Όπως σημειώνει η Αν ντε Γκινιέ στον «Figaro», την πτήση Βρυξέλλες-Άμστερνταμ κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν οι Βρυξελλιώτες που πρόκειται να πάρουν άλλο αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Σίπχολ της ολλανδικής πρωτεύουσας προς κάποιον υπερατλαντικό προορισμό.

Το 2018 περισσότεροι από 275.000 ταξιδιώτες από το Βέλγιο έκαναν τη σύνδεση αυτή – πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο κατά 8,4% συγκριτικά με το 2017, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών BRUtrends.

Βρυξέλλες και Άμστερνταμ απέχουν μεταξύ τους κάτι λιγότερο από 200 χιλιόμετρα και το σιδηροδρομικό δρομολόγιο με την Thalys διαρκεί μία ώρα και 33 λεπτά.

Περίπου μιάμιση ώρα διαρκεί και η αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτεύουσών, αν υπολογίσει κανείς το χρόνο επιβίβασης και αποβίβασης στα αεροσκάφη, που είναι σαφώς μεγαλύτερος συγκριτικά με το χρόνο επιβίβασης και αποβίβασης σε ένα σιδηρόδρομο. Σημειωτέον ότι το τρένο από τις Βρυξέλλες κάνει στάση μέσα στο Σίπχολ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: