Πιλότος του Πούτιν αποκαλύπτει την πιο δύσκολη πτήση με τον τσάρο!

Κοινοποίηση:
putin-aeroplano-

Ο Βλαντίμιρ Φεντορούσκιν, διακεκριμένος πιλότος και πρώην κυβερνήτης του ρωσικού προεδρικού αεροσκάφους, αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι συγκυβερνήτες του βίωσαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο αεροπλάνο, που μάλιστα ήταν τόσο κακή που παραλίγο να υπάρξει σοβαρό ατύχημα.

Μιλώντας σε εκπομπή του ρωσικού NTV ο Φεντορούσκιν εξήγησε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης από τη ρωσική πρωτεύουσα προς την Αγία Πετρούπολη.
«Ο καιρός τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη ήταν πολύ κακός για πτήσεις, με πλευρικούς ανέμους και στις δύο πόλεις και ασταθής ανέμους. Απογειωθήκαμε και όταν ήμασταν στα περίπου 5-6.000 μέτρα μπήκαμε σε ισχυρές αναταραχές. Ήταν αναταραχή σε καθαρό ουρανό» θυμάται.

Σύμφωνα με τον βετεράνο πιλότο, η πτήση ήταν από τις δυσκολότερες στη 40χρονη πορεία του ως επαγγελματίας πιλότος.

«Ο αυτόματος πιλότος διαρκώς μας πέταγε εκτός. Ανεβήκαμε στα 9.000 μέτρα και κουνηθήκαμε τόσο άσχημα που αν δεν είχαμε δέσει τις ζώνες μας θα είχαμε χτυπήσει το κεφάλι μας στην οροφή» ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στην Αγία Πετρούπολη, η βροχή ήταν τόσο δυνατή που σχεδόν είχε καλύψει τον διάδρομο, σημείωσε. «Στο μεταξύ, έπρεπε να κρατήσουμε σταθερό τον ζυγό κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, ο οποίος μπορούσε να παρεκκλίνει μόνο κατά το ένα τρίτο. Ακόμα και σε συνθήκες εντελώς διαχειρίσιμες είναι δύσκολο να τον κρατήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση είχαμε δυνατότητα παρέκκλισης μόνο κατά ένα τρίτο».
Ο Φεντορούσκιν ανέφερε ότι μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν τον κάλεσε στο γραφείο του όπου τον ρώτησε «τι ήταν αυτό».

«Μιλήσαμε για λίγο σχετικά. Φυσικά δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία. Η πιθανότητα το αεροσκάφος να φύγει εκτός του διαδρόμου προσγείωσης ήταν περίπου 90%. Αλλά τα καταφέραμε» ανέφερε ο βετεράνος πιλότος. Ο Φεντορούσκιν δεν ξεκαθάρισε πότε συνέβη το περιστατικό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας χρησιμοποιεί για τις πτήσεις του στο εξωτερικό μία τροποποιημένη μορφή του Il-96, ευρείας ατράκτου, μεγάλων αποστάσεων, που έχει σχεδιαστεί από την Ilyushin Corporation. Ο στόλος των προεδρικών Il-96 αποτελείται από τέσσερα αεροσκάφη, όλα κατασκευασμένα από τη Voronezh Aircraft Factory.

Το αεροσκάφος θεωρείται ότι έχει προηγμένα συστήματα ασφαλείας ακόμα και το δικό του σύστημα αεράμυνας. Το πρώτο από τα αεροσκάφη παραδόθηκε το 1995 με τρία ακόμα να προστίθενται στον στόλο το 2003, 2013 και το 2015 αντίστοιχα.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: