Περισσότερους από 7.000 στρατιώτες στέλνει ο Τραμπ ενάντια στους μετανάστες

Κοινοποίηση:
national-guard

Περισσότεροι από 7000 στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν «έως το τέλος του Σαββατοκύριακου» σε αμερικανικές πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό (την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και το Τέξας), δύο ημέρες πριν από τις κάλπες της 6ης Νοεμβρίου κι ενώ το θέμα της μετανάστευσης βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στις ανακοινώσεις που έχουν ήδη γίνει: την αποστολή στα σύνορα 5.239 στρατιωτών, που θα ενωθούν με 2.100 εφέδρους της Εθνοφρουράς που είχαν ήδη αναπτυχθεί εδώ και αρκετούς μήνες, διευκρίνισε σήμερα ο Μάικλ Κούτσαρεκ, ο εκπρόσωπος τύπου της Βόρειας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Northcom).

Η Northcom επιβλέπει αυτήν την επιχείρηση, που έχουν ονομάσει «Πιστός Πατριώτης», και στοχεύει στο να εμποδίσει τα καραβάνια των μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο.

Οι ενισχύσεις θα λάβουν αρχικά θέσεις στις βασικές στρατιωτικές βάσεις των πολιτειών που αφορά η επιχείρηση, κυρίως στην αεροπορική βάση Ντέιβις- Μόνθαν (Αριζόνα), τις ναυτικές βάσεις του Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) και Κόρπους Κρίστι (Τέξας) και τη βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο Καμπ Πέντλετον στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο, οι τελικές θέσεις τους δεν έχουν προς το παρόν καθοριστεί, διευκρίνισε ο Κούτσαρεκ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του Πενταγώνου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, 1000 στρατιώτες έφθασαν σήμερα στο Μακάλεν (Τέξας), έναν από τους βασικότερους συνοριακούς σταθμούς με το Μεξικό.

Έχουν αναλάβει αποστολές επιμελητείας, μεταξύ αυτών να εγκαταστήσουν σκηνές «για τους στρατιώτες μας» επισήμανε ο Κούτσαρεκ, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο να στηθούν σκηνές για τους μετανάστες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: