Περάστε δι΄ υπόθεσίν σας από την Εφορία – Ποιοι πρέπει να το πράξουν

Κοινοποίηση:
1

Προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου του 2019 θα πρέπει οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις του φορολογικού έτους 2018 στο Taxisnet.


Όμως πριν από την υποβολή της δήλωσης χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν από την εφορία και φέτος.

Συγκεκριμένα:

Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.
Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση
Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.
Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕH κ.λπ.
Οι νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.
Οι φορολογούμενοι που το 2018 δεν εισέπραξαν ενοίκια και θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα.
Οι δόσεις
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση των δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως και τις 31 Ιουλίου.

Η δεύτερη δόση εξοφλείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν την οφειλή τους σε περισσότερες δόσεις. Αυτό θα συμβεί είτε εξοφλώντας τον φόρο με πιστωτική κάρτα κερδίζοντας έως και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις είτε με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων που επιβαρύνονται με επιτόκιο 5% ετησίως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: