Παύση της ποινικής δίωξης κατά του Σώρρα και απαλλαγή των 22 συγκατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Κοινοποίηση:
1

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικαζόταν σήμερα η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την απαλλαγή από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 22 συγκατηγορούμενοί του.
Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως ο Αρτέμης Σώρρας έδρασε όχι στο πλαίσιο μίας εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε μαύρο χρήμα αλλά μόνος του.

«Ο Αρτ. Σώρρας κατά μόνας, καθώς μόνος αυτός υπέβαλε την πρόταση για τη δανειοδότηση της χώρας, παρέστησε ψευδή γεγοτότα προκειμένου να αποκομίσει περιουσιακό όφελος. Να κριθεί ένοχος για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, επειδή δηλαδή διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του» εισηγήθηκε η εισαγγελέας στο Δικαστήριο.

Η εισαγγελέας τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε οικονομική ζημία, στοιχείο απαραίτητο για την ύπαρξη απάτης.

Όσο αφορά τα εξώδικα Σώρρα επισήμανε πως «οι οφειλές ήταν ήδη ληξιπρόθεσμες κατά την κατάθεση των εξωδίκων. Οι επίμαχοι οφειλέτες αντιμετωπίστηκαν, όπως και οι υπόλοιποι. Η μόνη συνέπεια ήταν ότι έπρεπε να συγκεντρώσουν τις εξώδικες δηλώσεις. Δεν προκύπτει άμεση ζημία του Δημοσίου, καθώς δεν προέκυψε ότι οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν και δεν το έκαναν».

Όπως περιέγραψε στην πρόταση της, ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε στη Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση δανειοδότησης της χώρας ύψους 600 δισεκ. δολαρίων, με επιτόκιο 0,5% και αποπληρωμή τα 100 έτη, εφόσον υπήρχε εγγύηση με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.

Η εν λόγω πρόταση μετά την έρευνα των δημοσίων υπηρεσιών προέκυψε όπως τόνισε η εισαγγελέας πως ήταν απάτη.

«Με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απατης και συνιστούσε σε παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφίες» τόνισε, προσθέτοντας πως «Έγινε πολυεπίπεδος έλεγχος. Υπήρχε δυσπιστία στην πρόταση από το υπουργείο Οικονομικων. Ο Σώρρας παρουσίαζε ότι διέθετε τον πλούτο των 11 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως».

Πλήρης απαλλαγή των άλλων κατηγορουμένων
Παράλληλα, προτεινε την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε η δράση της, αλλά «μία πολιτική κίνηση, μέσω της οποίας έγινε προσπάθεια να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι».

Επίσης, ζήτησε την απαλλαγή των καυηγορουμένων και για το αδίκημα της νομιμοποποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αναφέροντας πως «δεν προέκυψε ότι ο υπό διερεύνηση τραπεζικός λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση κακουργήματος».

Παύση ποινικής δίωξης
Σχετικά με το σκέλος της κατηγορίας που αφορά την χρήση της περιβόητης δικαστικής απόφασης, που είχε αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων η εισαγγελέας ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής, επισημαίνοντας «έχοντας την αθωωτική απόφαση του Η’ Μονομελούς άρχισε να διαδίδει μέσω των ανθρώπων του, που τον ακολουθούσαν, ότι ήταν ο από μηχανής θεός που θα έσωζε τη χώρα από τα δεινά της».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. “Με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απατης και συνιστούσε σε παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφίες» τόνισε, προσθέτοντας πως «Έγινε πολυεπίπεδος έλεγχος. Υπήρχε δυσπιστία στην πρόταση από το υπουργείο Οικονομικων. Ο Σώρρας παρουσίαζε ότι διέθετε τον πλούτο των 11 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως

    Ένα έγγραφο το οποίο δεν παρουσιάστηκε ποτέ στα δικαστήρια που έγιναν….
    Αντιθέτως ο ίδιος ο Σώρρας μεσω των δικηγόρων ζητούσε να παρουσιάσει η Τράπεζα της Ελλάδος το πόρισμα σχετικά με την ύπαρξη ή μή των 600δις και το δικαστήριο το ίδιο απέρριψε αυτό το αίτημα.
    Να ζητάει δηλαδή ο κατηγορούμενος από τους κατήγορους του ,το μόνο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο και το δικαστήριο να το κάνει γαργάρα….
    Τέτοια λοιπόν είναι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα..τα βλέπουμε και στο σκάνδαλο NOVARTIS.

Comments are closed.