Πασίγνωστη παρουσιάστρια αποκαλύπτει τη σωματική βία που υπέστη από πρώην σύντροφό της!

Κοινοποίηση:
xristianafoto2110-768x476

«Θα μπορούσε αυτό να με καταβάλει, να με κάνει να κλειστώ στο σπίτι μου, να το κουβαλώ σαν «τραύμα» για ολόκληρη τη ζωή μου».

aristotelous2110-682x384

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Omikron και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σωματική και ψυχολογική βία που υπέστη σε σχέση της.

Σε ποια πράγματα θα έλεγες πως «ατύχησες» στη ζωή σου;

Μου έχουν συμβεί διάφορα – πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Αλλά δεν θα τα χαρακτήριζα «ατυχίες». Ήταν σπουδαία μαθήματα που με θωράκισαν, που με έκαναν να κοιτάω μπροστά για να γίνω σήμερα αυτό που είμαι. Ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις που έζησα.

Τι εννοείς με τη λέξη «ακραίες»;

Θα σου πω κάτι που, όλα αυτά τα χρόνια που δίνω συνεντεύξεις, δεν έχω πει σε κανέναν και ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν – κυρίως άτομα από τον πολύ στενό φιλικό μου κύκλο. Έχω βιώσει και σωματική και ψυχολογική βία σε σχέση μου, σε μικρότερη ηλικία… Θα μπορούσε αυτό να με καταβάλει, να με κάνει να κλειστώ στο σπίτι μου, να το κουβαλώ σαν «τραύμα» για ολόκληρη τη ζωή μου.

Έκανα, όμως, το αντίθετο: Ήταν το πιο δυνατό μάθημα για να επιλέγω πια -με πολύ αυστηρά κριτήρια- το τι ανθρώπους θα ήθελα να έχω στον περίγυρό μου και ποιους να εμπιστεύομαι. Αυτό το λέω σήμερα, για πρώτη φορά, κυρίως για τις γυναίκες εκείνες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα τού να νιώθεις αβοήθητη, του να αισθάνεσαι ότι είσαι σε αδιέξοδο και πως κανένας δεν μπορεί να σε καταλάβει. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να καταλάβουν και άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν – αυτό έμαθα (συγκινείται).

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που αποφασίζω σήμερα να μιλήσω σε σένα γι’ αυτό το θέμα, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα μου έστελναν πολλά μηνύματα κοπέλες που βίωσαν -ή βιώνουν- παρόμοια εμπειρία. Γιατί συμβαίνει σε ανθρώπους που δεν μπορούμε να φανταστούμε – που είναι «υπεράνω υποψίας». Αλλά κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ανέχεται και σε κανέναν δεν αξίζει να ζει μέσα σε μία τέτοια σχέση!

Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις «βίας». Η δική σου τραυματική εμπειρία μέχρι πού έφτασε;

Σημασία δεν έχει μέχρι πού έφτασε, σημασία έχει ότι το βίωσα πολύ έντονα και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά, επίσης πιο σημαντικό, είναι ότι κατάφερα να αποβάλω τελείως από τη ζωή μου ό,τι βίωσα. Ακόμη και στις περιπτώσεις που κάποιοι μπορεί να πουν «τι είναι ένα χαστούκι;» – είναι! Από το πρώτο συμβάν οφείλεις να φύγεις, για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να βρεις τη δύναμη και να το κάνεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: