Παρέμβαση Εισαγγελίας Αθηνών μετα τις αποκαλύψεις του “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” για τον «νταή» καντινιέρη της Ελευσίνας

Κοινοποίηση:
makeleio

Οι αποκαλύψεις του makeleio της προηγούμενης Παρασκευής για την λειτουργία καντίνας στην παραλία της Ελευσίνας με τίτλο «Καντινιέρης στην Ελευσίνα επιτέθηκε σε  ανήλικα κοριτσάκια» προκάλεσαν την άμεση επέμβαση της εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Αθήνας.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας διαβίβασε την υπ’ αριθμ. ΑΒΜ/Δ19-11478/10-7-2019, δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκειμένου να ερευνηθεί η νομιμότητα λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης καθώς και αν διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Αφορμή στάθηκε η έρευνα του makeleio όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε φωτογραφικό υλικό, αποκαλύπτοντας τις αυθαίρετες επεμβάσεις των υπευθύνων στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας καθώς και τις επικίνδυνες αυτοσχέδιες κατασκευές φωτιστικών που τοποθέτησαν εντός της πλατείας οι οποίες μάλιστα ηλεκτροδοτούνται με καλώδια που περνούν πάνω στο πλακόστρωτο της πλατεία.

Untitled-3

Untitled-2

Λειτουργεί έως σήμερα με ληγμένη άδεια από το… 2016

Σύμφωνα με πληροφόρηση του makeleio από την αυτοψία που διενήργησαν αστυνομικοί του ΑΤ Ελευσίνας διαπίστωσαν πως η άδεια την οποία τους επέδειξαν οι υπεύθυνοι της καντίνας έχει λήξει από τις 11 Νοεμβρίου 2016. 

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι έως και σήμερα η καντίνα λειτουργεί ανεμπόδιστα χωρίς να έχει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας στις 28 Φεβρουαρίου 2018 προχώρησε στην ανανέωση παραχώρησης χώρου προς την επιχείρηση. 

Untitled-3

 

Η Αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας 

Από την πλευρά της η Κτηματική υπηρεσία Δυτικής Αττικής κατόπιν ενεργειών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας προ ενός μήνα, επενέβη αποτυπώνοντας την ύπαρξη αυθαίρετων σταθερών κατασκευών επιβάλλοντας πρόστιμα ενώ παράλληλα υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές για τα αδικήματα που προβλέπονται. 

Untitled-4

Το φρεάτιο για τα βρόχινα νερά που έγινε… βόθρος

Χωρίς να διαθέτει ειδικά δοχεία όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για την περισυλλογή των λυμάτων που προκύπτουν από την λειτουργία της κουζίνας κλπ, οι υπεύθυνοι έχουν συνδέσει σωλήνα με τα λύματα να πέφτουν σε φρεάτιο που συλλέγει τα βρόχινα ύδατα από διπλανό κτίριο που στεγάζετε ο σύλλογος προσκόπων Ελευσίνας. 

Untitled-5

Ανεπάρκεια ελέγχου από τον ΟΛΕ ΑΕ

Σημαντική όπως προκύπτει είναι η έλλειψη ελέγχου του αρμόδιου φορέα διαχείρισης της παράκτιας ζώνης μιας και ενώ το λιμεναρχείο επεμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνοντας παραβάσεις διαβιβάζοντας προς τον Οργανισμό τα στοιχεία καμία άλλη ενέργεια δε φαίνεται να προχωρά σε σύντομο χρόνο με τις υποθέσεις απλά να μένουν στο συρτάρι των γραφείων  . Αυτό προκύπτει και την παράνομη και χωρίς άδεια λειτουργία 

 

Ο χώρος όπως ήταν πριν την παράνομη και χωρίς άδεια τοποπθέτηση της αυτοκινούμενης καντίνας.

Untitled-6

Ο καντινιέρης εκτός των ελέγχων από όλα τα αρμόδια κλιμάκια των υπηρεσιών που καλούνται πλέον να επέμβουν, έχει να αντιμετωπίσει νομικά και τους γονείς των ανήλικων κοριτσιών που εξεδίωξε από την κοινόχρηστη πλατεία την προηγούμενη Παρασκευή. 

Τα κοριτσάκια έπαιζαν με άλλα παιδιά όταν ξαφνικά και χωρίς αιτία ο «νταής» καντινιέρης τα έδιωξε από την πλατεία φωνάζοντας τους μάλιστα «Τραβάτε σπίτι σας φύγετε από εδώ». Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε αντιμέτωπος με τον πατέρα των παιδιών και συνάδελφο δημοσιογράφο Κώστα Μιλόβα. 

Ο πατέρας των παιδιών μετέβηκε στην καντίνα ζητώντας να μάθει από τον καντινιέρη το λόγο για τον οποίο έδιωξε τα ανήλικα κοριτσάκια του τρομάζοντας τα  μάλιστα μιας και μιλάμε για μικρά παιδιά… Ο καντινιέρης προσπάθησε να επιτεθεί στον Κ Μιλόβα αλλά θαμώνες τον συγκράτησαν. 

 

Σιωπή ιχθύος από το τμήμα αδειών του δήμου…

Με έγγραφο που απέστειλε το Αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας προς το δήμο Ελευσίνας αναφέροντας τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της αστυνομίας, καλούνται πλέον θεσμικά οι αρμόδιοι και λόγω της αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας αλλά και βάση των αρμοδιοτήτων τους να προβούν άμεσα σε ενέργειες προκειμένου να μη διωχθούν για παράβαση καθήκοντος δεδομένου ότι η άδεια της εν λόγω επιχείρησης εστίασης είναι ληγμένη 4 και πλέον χρόνια!!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το μπαξίσι κάνει κουμάντο. Ελέγξτε τους λογ/σμούς των δημοτικών υπαλλήλων και θα ανακαλύψετε φουσκωμένες καταθέσεις.

Comments are closed.