“Πακιστανοί και Ρομά μας έχουν κάνει γκέτο!” – Η αλήθεια για τα αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στην Θεσσ/νίκη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
IVDCdwVVnWEGhbW3z33Y

Τρόμος, αγωνία, ανησυχία. Κάτοικοι της οδού Ξανθίππης και Καλλικράτη στον Εύοσμο φοβούνται για τη ζωή τους μετά το πρωτοφανές περιστατικό που έγινε ξημερώματα Πρωτομαγιάς, στις πυλωτές των πολυκατοικιών τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η γειτονιά έχει μετατραπεί σε γκέτο. Καθημερινά ακούγονται πυροβολισμοί ενώ η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. «Η φασαρία γίνεται μεταξύ Ρομά και ομάδων Πακιστανών. Τον τελευταίο χρόνο έχουν αποθρασυνθεί και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Την Πρωτομαγιά στις 4 τα ξημερώματα άρχισαν να σπάνε αυτοκίνητα και να τα αναποδογυρίζουν, βγάλανε μαχαίρια και τα αυτοκίνητα ήταν μέσα στα αίματα» δήλωσε στο ThessToday κάτοικος της περιοχής.

Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας γυναίκας, θύμα του «ακήρυχτου» πολέμου, η οποία τονίζει πως φοβάται για τη ζωή της. «Με απειλούν ότι θα με σκοτώσουν και ότι θα κάνουν τον τάφο μου. Φοβάμαι πάρα πολύ για τη ζωή μου».

Την ώρα που μιλούσε για τις στιγμές φόβου που ζει καθημερινά η φωνή της έτρεμε. «Η κατάσταση είναι μία γιάφκα σαν δεύτερα Εξάρχεια. Η κατάσταση είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Αυτό συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια. Σήμερα πήρα το αυτοκίνητο που μου έκαναν ζημιά 3.000 ευρώ μου σπάσανε τα τζάμια, το καπό και τον προφυλακτήρα. Κανείς δεν έχει ειδοποιήσει τους αρμόδιους. Έκανα μήνυση στην αστυνομία. Μου άδειασαν το σπίτι, συνεχώς πετάνε σφαίρες, μαλώνουν μεταξύ τους, υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών. Εμείς ζητάμε να φύγουν από εδώ».

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας βρέθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους ενημέρωσε ότι θα έρθει σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της αστυνομίας…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: