Πένθος για το ελληνικό τραγούδι! Μια ζωή στο πάλκο με Καζαντζίδη – Μπιθικώτση

Κοινοποίηση:
1

Φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι, καθώς έφυγε από τη ζωή κορυφαίος μουσικός της χρυσής εποχής του ελληνικού πενταγράμμου. Έζησε δίπλα σε κολοσσούς, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τζάρα, κορυφαίο σολίστ του κλαρίνου και της κιθάρας, ο οποίος έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και “έφυγε” πλήρης ημερών στα 91 του χρόνια.

Έζησε για χρόνια δίπλα στους, Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Καίτη Γκρέυ, Βασίλη Τσιτσάνη, Μαρίκα Νίνου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Σωτηρία Μπέλλου, Μάρκο Βαμβακάρη και άλλους, ενώ εργάστηκε για χρόνια στην δισκογραφική εταιρία Columbia.

Προερχόταν από μεγάλη μουσική οικογένεια, του μουσικού Νικολάου Τζάρα από την Πρέβεζα, από τον οποίο πήρε τα πρώτα μαθήματα και ήταν αυτός που τον οδήγησε στους μουσικούς, άγνωστους για εκείνη την εποχή, δρόμους.

Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: “Δεν θέλω να πεθάνω και να μην πω όσα ξέρω για εκείνη την εποχή” και κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του ξετύλιγε το κουβάρι των αναμνήσεων με συνταρακτικές αποκαλύψεις. Αναμφισβήτητα έζησε σημαντικές στιγμές δίπλα σε όλους αυτούς τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρουβάς Νοτις Σοτις Παπαρίζου Καλομοίρα Φουρέιρα η Σάρα Μάρα καί τό κακό το συναπάντημα οι επιλογές τών νεοελλήνων.Η ΟΥΝΕΣΚΟ αναγνώρισε τό ρεμπέτικο σαν Εθνική μουσική καί τά ΜΜΕ βουβα.
    Γραμμή Κίσινγκερ χτυπήστε τους Έλληνες στον πολιτισμό.

Comments are closed.