Πάτρα: Απόφαση – Σταθμός! Τραυματίστηκε σε τροχαίο και έχασε την μισή αποζημίωσή – Δείτε γιατί

Κοινοποίηση:
mixani-768x461

Σύμφωνα με το patrastimes αυτή η απόφαση θεωρείται σταθμός και ήρθε πριν από λίγο καιρό καθώς όταν ο δικυκλιστής οδηγεί χωρίς κράνος, επί της ουσίας χάνει μόνος του μέρος των δικαιωμάτων του.

Το δικαστήριο στην Πάτραέκρινε ότι δικυκλιστής παρέβη κανόνα ασφαλείας και γι’ αυτό είναι συνυπαίτιος για τον τραυματισμό του αφού δεν φορούσε κράνος – παρόλο που δεν έφταιγε – με αποτέλεσμα να χάνει τη μισή αποζημίωση για το ατύχημα.

Αναλυτικότερα: Οδηγός μοτοσικλέτας έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος από ΙΧ αυτοκίνητο και τραυματίστηκε, όμως δικαιούται μειωμένης αποζημίωσης κατά 50%, για τις ιατρικές δαπάνες που κατέβαλλε προς αποκατάσταση της υγείας του. Και αυτό, γιατί, η παράλειψή του να φορέσει κράνος τον καθιστά συνυπαίτιο στο τροχαίο, ακόμη και αν ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας στην οδήγηση έχει επιπτώσεις και για τον οδηγό που έπεσε θύμα τροχαίου, χωρίς ο ίδιος να φταίει, σύμφωνα μετο Μονομελές Εφετείο στην Πάτρα.

Το δικαστήριο προσδιόρισε το κόστος της θεραπείας του συγκεκριμένου οδηγού στις 2.500 ευρώ (αποκατάσταση θλαστικών τραυμάτων σε κεφάλι και πρόσωπο με χειρουργική επέμβαση, αμοιβές γιατρών, μετεγχειρητική παρακολούθηση, κ.ά.), έκρινε όμως, ότι το «ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται (ο οδηγός) για τη δαπάνη αυτή πρέπει να μειωθεί κατά ποσοστό 50% και να του επιδικαστεί.

Πηγή: patrastimes

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Μόνο έτσι ο Έλληνας θα σέβεται τους νόμους. Με τον βούρδουλα και το καμτσίκι. Ο ξένος δηλαδή είναι πιο έξυπνος? που σέβεται τους νόμους της πατρίδας του? Ή εμείς είμαστε πιο “μάγκες?”

  2. Οσπου κάποια στιγμή θα γίνουμε και εμείς πολιτισμένοι και εάν εμπλακείς σε τροχαίο ενώ είσαι μεθυσμένος,μαστουρομενος , ή δεν φοράς ζώνη ή κράνος δεν θα παιρνεις μια ….οπότε θα αρχίσεις να βάζεις ζώνη ακόμα και για 100m .

  3. παντα μπροστά στην έγκαιρη ενημερωση…

  4. Και πολυ σωστη απόφαση, γιατι ειναι μαγκια να κυκλοφορείς χωρις κρανος ; και χωρις ζωνη ;

  5. Άσε σε λίγο θα ανακαλυφθεί και το γεγονός ότι η γη δεν είναι επίπεδη…

  6. …. απόφαση σταθμό!!!! καλά ότι να είναι γράφετε…
    … επί 10ετίες-παγίως αυτά λέγουν τα Δικαστήρια και ο Άρειος Πάγος
    εσείς τώρα το ανακαλύψατε;

Comments are closed.