Πάνος Καλλίτσης: Ακούμπησε ο σιγαστήρας στο στήθος μου και έφαγα την πρώτη σφαίρα στην καρδιά

Κοινοποίηση:
panos

Τη νύχτα που ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές στο γκαράζ του σπιτιού του και δέχτηκε τρεις σφαίρες περιέγραψε στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης.

Ο Πάνος Καλλίτσης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στην Ελεονώρα Μελέτη να περιγράφει τη νύχτα που εκείνος και η πρώην σύζυγός του Ελενα Χριστοπούλου δέχτηκαν την επίθεση έξω από το σπίτι τους. «Η Ελενα μιλούσε στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή και την ώρα που μπαίνουμε στο γκαράζ αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος τρέχει στη ράμπα» είπε. «Τη στιγμή εκείνη άνοιξα το γκαράζ, μου συνέβη αυτόματα. Επρεπε πάση θυσία να βγω, να φύγω; Προσπάθησα να κάνω όπισθεν, αυτός ενοχλήθηκε» συνέχισε.

Οπως περιγράφει ο Πάνος Καλλίτσης στη συνέχεια, η Ελενα Χριστοπούλου βγήκε από το αυτοκίνητο και παρακαλούσε τον δράστη να μην πυροβολήσει. «Μπαίνω μπροστά τους, τους λέω “πες μου τι θέλεις;” και ο συνεργός μου έδινε απλά εντολές» σημειώνει με τον δράστη να του φωνάζει να κλείσει και πάλι την πόρτα του γκαράζ.

«Εφαγα την πρώτη σφαίρα στην καρδιά. Ακούμπησε ο σιγαστήρας στο στήθος μου» σημειώνει ο Πάνος Καλλίτσης σε μια συγκλονιστική περιγραφή. «Ηταν περισσότερο ηθικός ο πόνος αυτός. Οταν έφαγα τη σφαίρα, του είπε “ρε πούστη στην καρδιά;”, δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτό» συνεχίζει. Η αντίδρασή του απέναντι στην απειλή του όπλου είχε σχολιαστεί με θαυμασμό και κατά τη διάρκεια της δίκης. «Τον κοίταγα, το μόνο πράγμα που έβλεπα ήταν το βλέμμα του. Προσπαθούσα να διαβάσω αυτό το βλέμμα, είναι αληθινό, είναι κάποιος που τον ξέρω;» θυμάται ο κομμωτής σήμερα.
Οι τρεις σφαίρες στον Πάνο Καλλίτση και η απόγνωση της Ε. Χριστοπούλου

Στη συνέχεια περιγράφει την αντίδραση της Ελενας Χριστοπούλου στη θέα των ληστών να τον πυροβολούν τρεις φορές. Οπως λέει δεν θα ξεχάσει ποτέ τις φωνές της: «Σκότωσαν τον άνδρα μου», φώναζε. Ο Πάνος Καλλίτσης εξηγεί πως εκείνη τη νύχτα ήταν και οι δυο τους ντυμένοι αμπιγιέ, με αποτέλεσμα η σκηνή μιας γυναίκας με μακρύ φόρεμα να φωνάζει στο δρόμο να δίνει την αίσθηση στους γείτονες πως γυριζόταν κάποια ταινία.

«Εχω ήδη φάει τις τρεις σφαίρες και καταφέρνω να ανέβω την ράμπα μόνος μου, δεν έχω χάσει τις αισθήσεις μου» συνεχίζει ο Πάνος Καλλίτσης. «Ηταν ένα πολύ δυνατό κάψιμο. Αυτό που έλεγα ήταν “όχι ρε γαμώτο στα πόδια μου”» αναφέρει για την αίσθηση της σφαίρας στο στήθος και στα πόδια, ενώ εξηγεί πως δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι θα πεθάνει.

Βαριά ποινή για τους ληστές του Καλλίτση

Η υπόθεση της ληστείας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση έκλεισε και τυπικά τον Απρίλιο στο δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο που επέβαλε ποινή συνολικής κάθειρξης 41 ετών -με εκτιτέα τα 25- στον βασικό κατηγορούμενο για την επίθεση. Ο κατηγορούμενος, που πυροβόλησε εναντίον του Πάνου Καλλίτση και της Ελενας Χριστοπούλου, κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 53 ετών.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, υπήκοο Ιράκ, παρόντα στην ληστεία, το δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη. Σε πρώτο βαθμό ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών. Στον τρίτο κατηγορούμενο, πρώην αστυνομικό, που βρισκόταν εκτός του γκαράζ την ώρα της ληστείας επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ληστείας. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: