ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Τουρκία ανακηρύσσει τη δική της ΑΟΖ

Κοινοποίηση:
fot-1

Αυτό που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να κάνει η Ελλάδα, δηλαδή να κηρύξει την ΑΟΖ ενώνοντας την ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή, φαίνεται πως τώρα η Τουρκία θα προχωρήσει στο να κηρύξει μονομερώς την δική της ΑΟΖ ενώνοντας την με την υποτιθέμενη ΑΟΖ της Λιβύης. Δηλαδή τα πράγματα θα περιπλεχτούν επικίνδυνα ακόμα περισσότερο.

Όπως ανέφερε στα τουρκικά ΜΜΕ ο αντιναύαρχος και διοικητής επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Cihat Yaycı, η Άγκυρα έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, έτσι ώστε να βρεθούν όλοι προ τετελεσμένων και να αποκτήσει και επίσημη νομική δικαιοδοσία στην περιοχή των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ελλάδα και το Ισραήλ ότι συνωμοτούν κατά της Τουρκίας για να την εμποδίσουν να ασκήσει τα δικαιώματα της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά όπως ανέφερε, δεν θα περάσει το δικό τους.

Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και δείχνει για άλλη μια φορά την εγκληματική καθυστέρηση εκ μέρους της Ελλάδας στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: