ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι μια αθώα… καθαρίστρια! Αν τη δείτε πηγαίντε αμέσως στην Αστυνομία

Κοινοποίηση:
KATHR

Στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που μπορεί να φαίνεται αθώα, ωστόσο κρύβει ένα φρικιαστικό μυστικό, έδωσαν οι Αρχές της Βρετανίας, απευθύνοντας σοβαρή προειδοποίηση στους πολίτες.

 

Γιατί μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζει με μία γυναίκα που καθαρίζει ένα τζάμι, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι σημάδι το οποίο μαρτυρά τον εφιάλτη που ζει. Πόσο μάλλον όταν αυτή η εικόνα είναι καθημερινή και σχεδόν εκτός σπιτιού!

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο άνθρωπος να έχει πέσει θύμα σύγχρονης δουλείας και ζητάμε από τους πολίτες να βρίσκουν να αναφέρουν τέτοια περιστατικά», τονίζει η Avon and Somerset Police.

«Πολλές γυναίκες εξαναγκάζονται να εκτελούν οικιακά καθήκοντα όπως η φροντίδα των παιδιών, η φύλαξη, αλλά και η καθαριότητα του σπιτιού για πολλές ώρες έναντι εξευτελιστικής αμοιβής», τονίζουν οι Αρχές, υπογραμμίζοντας ότι «καταλήγουν έτσι να μην έχουν καθόλου ζωή και ελάχιστη ελευθερία», ενώ όχι μόνο δεν μένουν στο δικό τους χώρο, αλλά πολλές φορές «κοιμούνται ακόμα και στο πάτωμα».

Και αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, την προηγούμενη χρονιά, η Αστυνομία «έσπασε» την αλυσίδα για 5145 σύγχρονους δούλους από 116 διαφορετικές χώρες, μόνο στη Βρετανία. Οι περισσότεροι μάλιστα ήταν και θύματα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων…

Όλες σχεδόν οι μορφές σύγχρονης δουλείας περιλαμβάνουν κάποιο στοιχείο καταναγκαστικής εργασίας, το οποίο είναι «κάθε δουλειά ή υπηρεσία που οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν ενάντια στη θέλησή τους».

«Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο κοινό. Να έχει τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά σε μέρη που δεν μπορούμε πάντα να βρισκόμαστε, Διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στον αγώνα μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος, καθώς πληροφορίες που λαμβάνονται από αυτό μπορεί να είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ», αναφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας, καταλήγοντας με δραματικό τόνο:

«Η σύγχρονη σκλαβιά έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να προστατεύσουμε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της κοινωνίας, οι οποίοι πολύ συχνά δεν έχουν φωνή»…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: