ΠΟΕΔΗΝ: Κομματικά κριτήρια στις προσλήψεις συμβασιούχων στο νοσοκομείο Καβάλας

Κοινοποίηση:
noso_kav_09

Κομματικά κριτήρια στις προσλήψεις 100 ατόμων για τους τομείς καθαριότητας, σίτισης, εστίασης, φύλαξης στο νοσοκομείο Καβάλας αλλά και παρεμβάσεις στη λίστα επιτυχόντων από τη διοίκηση του νοσοκομείου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μάλιστα, για το θέμα έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση ο Εισαγγελέας Καβάλας.

Σύμφωνα με την καταγελία της ΠΟΕΔΗΝ, στην τριμελή επιτροπή επιλογής των 100 συμβασιούχων συμμετείχε και ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου ενώ ο ίδιος στη συνέχεια ως πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου κλήθηκε να κάνει έλεγχο νομιμότητας στην εισήγηση της επιτροπής!

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει το «βεβαρυμένο παρελθόν» του διοικητή ο οποίος είχε αναφέρει σε ευρύ ακροατήριο εργαζομένων του νοσοκομείου ότι οι συμβασιούχοι «θα πρέπει να οφείλουν ευγνωμοσύνη για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στον σχετικό διαγωνισμό στον Πολάκη και Ξανθό».

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και ύποπτες παρεμβάσεις στη διαγωνιστική διαδικασία. «Τα αποτελέσματα μετά την πρώτη ανάρτηση της Πέμπτης 22/11/2018, αποσύρθηκαν και ξανααναρτήθηκαν τρεις φορές με συνεχείς αλλαγές στους επιτυχόντες υποψήφιους. Στο προσωπικό σίτισης άλλαξαν οι επιτυχόντες από ανάρτηση σε ανάρτηση στην 21η και 22η θέση.

Στο ΑΣΕΠ εστάλη για επικύρωση το αποτέλεσμα του διαγωνισμού την Τρίτη 27/11/2018, πριν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ΔΣ επικύρωσε διαφορετικούς επιτυχόντες αφού ο Διοικητής άλλαξε τη σειρά κατάταξης. Ως εκ τούτου το ΑΣΕΠ εξετάζει πλασματικό κατάλογο επιτυχόντων!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία επικαλείται και αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας, αποκλείστηκαν τουλάχιστον 15 υποψήφιοι μη αρεστοί στον Διοικητή που θα ήταν στους επιτυχόντες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: