ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ… Αυτή είναι η BMW «Black Phantom»…(φωτο κόσμημα!)

Κοινοποίηση:
bmw_blackphantom_1_2062018

Ο Γερμανός Dirk Oehlerking είναι ένας customizer με τεράστια εμπειρία στις μοτοσυκλέτες της BMW. Στο γκαράζ του έχει μια πραγματική «συλλογή» από τμήματα και ανταλλακτικά, κλασικών μοντέλων της εταιρείας, φτάνοντας πίσω στο χρόνο  μέχρι και το 1951. Πριν λίγο καιρό, η δημιουργία του με όνομα «White Phantom», που βασίστηκε πάνω σε μία R80T είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ τους ανθρώπους της BMW, που του δήλωσαν εμφατικά ότι «δεν γίνεται αυτό το στυλ, να ξεπεραστεί». Μαντέψτε τι έκανε ο Dirk… (δείτε και μια φωτό της White Phantom, για να συγκρίνετε και εσείς…)

Πράγματι, η «Black Phantom» που βλέπετε στις εικόνες, είναι το «αδερφάκι» της White Phantom, που σύμφωνα με τον Oehlerking «δεν δημιουργήθηκε για να την ξεπεράσει, αλλά για να την συμπληρώσει, κάτι σαν το Yin και το Yang» (άμα θέλουμε, τον πιστεύουμε…)

Η μοτοσυκλέτα έχει δανειστεί τμήματα από πολλά μοντέλα της BMW. To πλαίσιο και ο κινητήρας προήλθαν από μία R75. Η τελική μετάδοση ανήκε σε μία R80/7, το εμπρός πιρούνι και τα αμορτισέρ από R100RS και R80RT αντίστοιχα, ενώ οι τροχοί των 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω, από R80 G/S και R75/6 αντίστοιχα.

Καθώς ο Oehlerking έχει στην διάθεσή του πάρα πολλά, αυθεντικά BMW τμήματα, εξόπλισε την δημιουργία του σε μεγάλο βαθμό με αυτά, χρησιμοποιώντας aftermarket λύσεις μόνο όπου ήταν απόλυτα απαραίτητο. Εντυπωσιακά είναι τα όργανα, τα οποία είναι παραγγελία custom από την MMB και έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος, στο «ρεζερβουάρ» της μοτοσυκλέτας. Το τελευταίο, δεν βρίσκεται στην κλασική θέση, αλλά έχει μετακινηθεί χαμηλότερα. Τα δύο σηματάκια της «προπέλας» που κοσμούν τις πλευρές της μοτοσυκλέτας, προήλθαν από μία R51.

Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό κομμάτι είναι το χειροποίητο, γυαλιστερό μαύρο κοστούμι της Black Phantom.Το fairing εκτείνεται μέχρι πίσω και καλύπτει και τον τροχό, όντας κατασκευασμένο από αλουμίνιο και βαμμένο με πολλές χρυσές λεπτομέρειες. Στο πίσω μέρος, ο συνδυασμός του τρομακτικά λιγνού fairing με τις δύο εξατμίσεις δημιουργούν μια καταπληκτική οπτική εντύπωση.

Η μοτοσυκλέτα θυμίζει κάτι από… υπερταχεία Mallard, με σαφείς αναφορές στο κίνημα Art Deco και την δεκαετία του 1950. Πως σας φαίνεται;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: