ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ; Φεύγουν οι Ελληνικοί Patriot για Σαουδική Αραβία και 100 στρατιωτικοί

Κοινοποίηση:
1

Στην Αθήνα αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για τη διάθεση μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, Patriot.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες του OnAlert, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ θα συναντηθεί, ενδεχομένως και αύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, όπου δε φαίνεται να επιτυγχάνεται η κατάπαυση του πυρρός, όπως προσδοκούσε η πρωτοβουλία της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η συμφωνία Αθήνας – Ριάντ για τους ελληνικούς Patriot θεωρείται από την ελληνική διπλωματία ως μία κίνηση κομβικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα. Ανταποκρίνεται στο αμερικανικό αίτημα για ελληνική παρουσία στον Κόλπο χωρίς όμως να έχει τη μορφή αποστολής δύναμης, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση συμμετοχής ελληνικής φρεγάτας, ενδεχόμενο που πλέον φαίνεται ότι απομακρύνεται.

Δεύτερον, ενισχύει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία η οποία, όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χάφταρ, στην επικράτηση του οποίου προσβλέπει η Αθήνα ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της ακύρωσης του Μνημονίου Σάρατζ-Ερντογάν.

Τρίτον, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η παραχώρηση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς δε θα προκαλέσει γενικότερα αντιδράσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς, όπως είχε δηλώσει ο κ. Δένδιας, κατά την επίσκεψη του στο Ριάντ τον περασμένο μήνα, «η Σαουδική Αραβία είναι ένα κράτος κλειδί για την περιοχή και όλα τα κράτη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ασφάλεια της και την εδαφική της ακεραιότητα.» αναφέρει το onalert

Στέλνουμε και Φρεγάτα στο Ριάντ

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθούν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να ενισχύσουν την εναέρια φύλαξή της. Ταυτόχρονα, πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι στον Περσικό Κόλπο θα βρεθεί και ελληνικό πολεμικό πλοίο (πιθανότατα η φρεγάτα «Σπέτσες», η οποία θα ενταχθεί στη γαλλική δύναμη που περιπολεί στην περιοχή).

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο της διπλής παρουσίας εκεί (και πύραυλοι και φρεγάτα) είχε αποκλειστεί αρχικά από την Αθήνα, ωστόσο οι πιέσεις για την πραγμάτωσή του φαίνεται πως είναι αρκετά έντονες.

Χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η συζήτηση των Patriot «είναι μια συζήτηση που ξεκινά εδώ και αρκετούς μήνες, από τον Οκτώβριο. Είναι μια συζήτηση που εντάσσεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα πάντα θέλει να συμμετέχει σε όλα τα θέματα της περιοχής της ως παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και να προάγει την ασφάλεια στην περιοχή. Και με γνώμονα αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Εάν υπάρξει κάποια κατάληξη σε αυτές τις συζητήσεις, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΕΙΠΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ !!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ????ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ???? ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ !!!! ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΦΤΕ ΟΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ????? ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ !!!!!!!

  2. ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και αυξάνουμε τήν επιρrοή της Ελλάδας στήν ΣΑ πού είναι ένας πολύ ισχυρός σύμμαχος στόν Αραβικό Κόσμο … αφήστε τίς μισέριες. Επιτέλους η Ελλάδα κάνει πραγματική εξωτερικη πολιτική …

  3. Ρε εδώ το μόνο που μας νοιάζει είναι να κρατήσουμε ότι σοβαρό στρατιωτικό υλικό διαθέτουμε
    Πάτε καλά ρε τι δουλειά έχουν τα πατριοτ εκεί ειδικά ρε καθίκια του κερατά ρεεε.

  4. ΔΕΝ το πιστευω. πολυ οπλισμο εχουμε.ας δωσουμε και κατι σε τριτους. και φρεγαδα? ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΔΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ εμεις εχουμε την ΨΥΧΗ. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ σιδερικα. εκτος ΚΑΙ ΑΝ ειναι ολα ΤΟ ”σατανικο” σχεδιο.

Comments are closed.