ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕΣ, ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑΝΕ! Προειδοποίηση Τούρκων στον Τσίπρα: “Να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις – Με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο”

Κοινοποίηση:
FILE PHOTO: Omar Celik, spokesman for Turkey's ruling AK Party and formerly its European Union affairs minister, speaks during an interview with Reuters in London, September, 14, 2017. REUTERS/Will Russell/File Photo

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, AKP, να απαντά στο σημερινό ηχηρό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος του AKP, του κυβερνώντος κόμματος της γείτονος χώρας, Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις».

Ο Τσελίκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να «βάλουν χέρι» στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει».

Και κατέληξε: «Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν δίνει πριμοδότηση για την εν λόγω ρητορική. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει λάθος στάση».

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα εξέδωσε νέα, παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: