Ο τουρκικός στρατός εισβάλει στη βόρεια Συρία

Κοινοποίηση:
convoy

ουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή πέρασε στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές βορειοδυτική Συρία, δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ της Δαμασκού και της Άγκυρας που υποστηρίζει τους αντάρτες, καθώς η τελευταία διατείνεται ότι ο στρατός της έγινε στόχος αεροπορικής επίθεσης.

Η κυβέρνηση της Συρίας αντέδρασε έντονα αφού το τουρκικό κομβόι εισήλθε στην επαρχία Ιντλίμπ και κατευθύνθηκε προς κεντρική πόλη όπου οι δυνάμεις του Μπασάρ Άσαντ διεξάγουν άγριες μάχες με τζιχαντιστές και αντάρτες που τρομοκρατούν την περιοχή.

Ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου AFP είδε τη Δευτέρα στρατιωτική αυτοκινητοπομπή 50 τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων μεταφορέων προσωπικού και τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης οδηγούνται προς το νότο μέσω της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε αεροπορικές επιθέσεις της Συρίας και της Ρωσίας με σκοπό την παρεμπόδιση της προώθησης του τουρκικού κομβόι στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας «καταδίκασε» έντονα την επίθεση, στην οποία όπως διατείνεται σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 12.

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε τη εισβολή του τουρκικού στρατού:

«Τα τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά κατευθύνονται προς το Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες», ανέφερε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.

«Αυτό επιβεβαιώνει την υποστήριξη που παρέχεται από το τουρκικό καθεστώς προς όλες τις τρομοκρατικές ομάδες» πρόσθεσε η πηγή της κρατικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Sana.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: