Ο πρίγκιπας που έφυγε από το παλάτι γιατί ερωτεύτηκε γυναίκα βαρόνου ναρκωτικών -Σκοτώθηκε στα 44! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
friso640

Ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο συγκαταλέγεται σε αυτούς τους λίγους Ευρωπαίους πρίγκιπες που για έναν έρωτα παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στο θρόνο.

Δυστυχώς, η ιστορία του Γιόχαν Φρίζο δεν είχε το σύνηθες χαρούμενο τέλος των παραμυθιών. Μπορεί να παντρεύτηκε την γυναίκα που ερωτεύτηκε αδιαφορώντας για τη γνώμη των άλλων, είχε όμως τραγικό τέλος, όταν καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα ενώ έκανε σκι στις Αλπεις.

«Η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς, Γουίλεμ-Αλεξάντερ, ανακοινώνει με μεγάλη του λύπη ότι το πρωί ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο πέθανε στο παλάτι Huis ten Bosch στη Χάγη, σε ηλικία 44 ετών», ανέφερε δήλωση του παλατιού, προσθέτοντας ότι «πέθανε από επιπλοκές ως αποτέλεσμα έλλειψης οξυγόνου». 

Ο πρίγκιπας έκανε σκι σε πίστες του τουριστικού θερέτρου Lech, μαζί με έναν φίλο του, όταν έπεσε πάνω τους χιονοστιβάδα. Ο φίλος του κατάφερε να γλιτώσει, χωρίς σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο, ο Φρίζο θάφτηκε μέσα στο χιόνι. Οταν τον εντόπισαν, μετά από 20 λεπτά, τον μετέφεραν  σε κώμα σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου. Μετά από μήνες θεραπείας, βλέποντας την κατάσταση να είναι αναστρέψιμη, τον πήγαν στην Χάγη, προκειμένου να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πατρίδα του.

Ο πρίγκιπας Φρίζο στα 17 του

Ο πρίγκιπας Φρίζο στα 17 του

Απαρνήθηκε τον θρόνο για τον έρωτα

Η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαμπέλ, που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ήταν διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Nelson Mandela’s Global Elders, θέση που άφησε για να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του συζύγου της.

Η σχέση του ζευγαριού αμφισβητήθηκε αρκετά τόσο λόγω του ερωτικού παρελθόντος της Μαρμπέλ, αλλά και των σχολίων που ακούγονταν για την σεξουαλικότητα του πρίγκιπα, τα οποία διαψεύστηκαν επίσημα από το παλάτι με δήλωση: «Ο Γιόχαν Φρίζον δεν είναι ομοφυλόφιλος, αλλά ετεροφυλόφιλος».

Ο πρίγκιπας Φρίζο με την Μαμπέλ

Ο πρίγκιπας Φρίζο με την Μαμπέλ

Στο παρελθόν, η Μαμπέλ είχε σχέση με τον Ολλανδό βαρόνο των ναρκωτικών και έναν από τους πιο κακόφημους εγκληματίες, Κλας Μπρούισνα, τον οποίον δολοφόνησαν έξω από το ξενοδοχείο Hilton του Αμστερνταμ. Σωματοφύλακας του Μπρούισνα βγήκε στην τηλεόραση και μίλησε για τη σχέση του μαφιόζου με την Μαμπέλ, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ρομαντική σχέση.

Ο Τύπος βούιξε με το «Mablegate» και ο τότε πρωθυπουργός της Ολλανδίας Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε κατέστησε σαφές ότι ο γάμος του ζευγαριού δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο, το οποίο και χρειαζόταν να εγκρίνει την Μαμπέλ. Το ζευγάρι χαρακτήρισε «αφελή» τη δήλωση του πρωθυπουργού και παντρεύτηκε χωρίς έγκριση.

Με αυτή την κίνηση ο πρίγκιπας Φρίζο απαρνήθηκε τον ολλανδικό θρόνο για χάρη του έρωτα. Βέβαια, ο ίδιος και η σύζυγός του θεωρούνταν μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η απώλεια του πρίγκιπα στοίχισε πολύ στην Μαρμπέλ, η οποία λέγεται ότι στα 45ά γενέθλια του συζύγου της (έφυγε στα 44 του), έμεινε ξαπλωμένη όλη τη μέρα στο κρεβάτι τους.

Στιγμιότυπο από τον γάμο τους

Στιγμιότυπο από τον γάμο τους

Ο πρίγκιπας με την κόρη του ΖάριαΟ πρίγκιπας με την κόρη του Ζάρια

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: