Ο πιο πολύτιμος “θησαυρός” του Χριστιανισμού που κρύβεται στην Παναγία των Παρισίων (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
PANAGIA-PARISION

Την ώρα που η Παναγία των Παρισίων φλεγόταν, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα, πολλοί ήδη αναρωτιούνται τι έχουν απογίνει μερικοί από τους ανεκτίμητους θησαυρούς που βρίσκονταν μέσα στον Καθεδρικό.

Όλοι οι θησαυροί που φυλάσσονταν στην Παναγία των Παρισίων, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες, με το καμπαναριό να καταρρέει και την πυρκαγιά να έχει ήδη επεκταθεί, δεν γνωρίζουμε αν έχουν σωθεί!

Οι πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ των οποίων ένα κομμάτι που πιστεύεται ότι προέρχεται από τον Τίμιο Σταυρό, αλλά και το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού!

Το αν έχουν σωθεί παραμένει άγνωστο, καθώς ο εμβληματικός και ηλικίας 850 ετών Καθεδρικός έχει τυλιχθεί στις φλόγες!

Τα δύο συγκεκριμένα αυτά κειμήλια, φυλάσσονται εδώ και αιώνες στην Παναγία των Παρισίων, με το ακάνθινο στεφάνι, που έχει πάνω του περίπου 70 αγκάθια, να περιβάλλεται από ένα χρυσό νήμα.

stefani

Το κομμάτι που πιστεύεται πως προέρχεται από τον Σταυρό στον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς, προμηθεύτηκε από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1238 και μεταφέρθηκε στο Παρίσι από τον Λουδοβίκο Θ΄ της Γαλλίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ. ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

Comments are closed.