Ο λόγος που οι μελλόνυμφοι θάβουν ένα μπουκάλι ουίσκι στην άμμο!

Κοινοποίηση:
sand708_3

Περίεργες συνήθειες έχουν στον αμερικανικό Νότο. Τα ζευγάρια που παντρεύονται στην ύπαιθρο πρέπει να πάρουν προφυλάξεις να μη χαλάσει ο καιρός κι η ξαφνική μπόρα χαλάσει τελετή και γιορτή.

Πολλοί, πάρα πολλοί προσπαθούν να ξορκίσουν τον κακό καιρό θάβοντας ένα μπουκάλι ουίσκι μπέρμπον στο χώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητος πότε ξεκίνησε αυτή η παράδοση, αλλά μιας και στο Νότο γίνονται συχνά γάμοι με σκέπη τον ουρανό το να θάβεις ένα μπουκάλι μπέρμπον έχει πάρει τις διαστάσεις που έχει το να πετά η νύφη το μπουκέτο της πίσω από την πλάτη της (για να το πιάσει μια από τις νεαρές που ακολουθούν και να «πάρει κι εκείνη σειρά» για το ιερό μυστήριο).

Η τελετή απαιτεί να επισκεφθεί το μελλοντικό ζευγάρι το μέρος όπου θα τελεστεί ο γάμος έναν μήνα πριν, με ένα γεμάτο μπουκάλι μπέρμπον του Κεντάκι (και μια μπουκάλα με σπιτικό μπέρμπον κάνει την ίδια δουλειά).
Σκάβουν στο χώμα μια τρύπα, παραχώνουν το μπουκάλι ανάποδα –έχει σημασία να βάλουν το μπουκάλι ανάποδα– και σκεπάζουν με χώμα την τρύπα.

Μετά τις βέρες και έχοντας πλέον σιγουρέψει τον ιερό δεσμό του γάμου, ξεθάβουν το φυλαχτό και πίνουν απ’ αυτό οι δυο τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: