Ο δάκτυλος του ψευτομουφτή Κομοτηνής στην κατάληψη στο Ιεροσπουδαστήριο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Με ποιο ρόλο παρέστη στη σύσκεψη στο σχολείο, γιατί ήταν απών ο τοποτηρητής Μουφτής

Μόνο ως εμπόδιο, για να μην πούμε κίνδυνο, στην οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων μαθητών, μπορεί να εκληφθεί η παρουσία του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής. Έβγαλε το σαρίκι του και μαζί με τους βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ανάμεσά τους η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου που βρέθηκε εξαπίνης και μόνο από σεβασμό προς τους μαθητές και τους γονείς τους δεν αποχώρησε από την αίθουσα και ορθώς έπραξε αφού έτσι θα έδινε χώρο και χρόνο σε έναν άνθρωπο που καμία σχέση δεν έχει με την εκπαιδευτική κοινότητα, παρέστη στο σχολείο για να δείξει, τι άλλο, ότι συντάσσεται με την έκκληση για λήξη της κατάληψης.

Δύο είναι οι παράγοντες που φαίνεται ότι επέδρασαν καταλυτικά στην απόφαση για λήξη της κατάληψης. Ο πρώτος αφορά στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης να μεταφέρει από την τρέχουσα εβδομάδα τη λειτουργία του σχολείου σε άλλο κτίριο και συγκεκριμένα στο ΣΔΕ Κομοτηνής, εφόσον η κατάληψη συνεχιζόταν. Ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση ότι ορισμένοι από τους 187 μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου, είχαν διάθεση να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους κανονικά. Αυτό θα σήμαινε την καταγραφή απουσιών για τους υπόλοιπους μαθητές.  Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 03/02/2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. στο Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγέ Κομοτηνής το δεκαπενταμελές του σχολείου αποφάσισε τη λήξη της κατάληψης, έχοντας λάβει σχετική δέσμευση για συνάντηση των βουλευτών Ροδόπης με τον υπουργό Παιδείας. Σχολιάζοντας την λήξη της κατάληψης η κα Κοσμίδου έκανε λόγο για μία θετική εξέλιξη για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία.

“Οι μαθητές θα πρέπει να είναι εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα στο σχολείο. Θα πρέπει να υπάρχει μια συνεχής ροή μάθησης και διαπαιδαγώγησης και φυσικά θα πρέπει να προστατεύεται το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση. Όταν το παιδί δεν είναι μέσα στο σχολείο, το παιδί δεν προστατεύεται”. Στην συνεδρίαση στο Ιεροσπουδαστήριο ζητήθηκε από την κα Κοσμίδου να δεσμευτεί για πράγματα που φυσικά δεν μπορούσε ως μη αρμόδια και παρέπεμψε στην συνάντηση που θα γίνει με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Πάντως πέραν της ουσίας των αιτημάτων που προβάλλουν οι μαθητές, ενδιαφέρον έχει η διαχείριση της κατάληψης στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής που ήταν απολύτως ενδεικτική της παρέμβασης του ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ υπό την ανοχή πολλών. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιο ρόλο παρέστη στη σύσκεψη στο σχολείο και γιατί ήταν απών ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής. Μάλιστα ο τελευταίος φαίνεται να έχει ένα ρόλο …διακοσμητικό σε κρίσιμα θέματα, όπως της κατάληψης στο ιεροσπουδαστήριο, έναν τέτοιο ρόλο που του έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τον διόρισε, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό για τον ψευτομουφτή.

Πάντως ενδιαφέρον έχει και η στάση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Στις 28 Νοεμβρίου κατατέθηκε για πρώτη φορά η αναφορά του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ με θέμα την κατάληψη στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής με τα αιτήματα των μαθητών. Καθώς η αναφορά δεν απαντήθηκε ποτέ, ο βουλευτής κατέθεσε με τη μορφή υπομνήματος επίκαιρη ερώτηση. Όμως επί 4 Παρασκευές του Ιανουαρίου και ενώ ο υπουργός Παιδείας θα έπρεπε να παραστεί στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση, δεν το έπραξε ποτέ επικαλούμενος εμπόδια της τελευταίας στιγμής.

1

2

3

πηγή: xronos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: