Ο βατραχάνθρωπος – ΟΥΚας Τάσος Χατζαντώνης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο από την βραδιά των Ιμίων – Ποιός έριξε το ελικόπτερο στα Ίμια

Κοινοποίηση:
ΙΜΙΑ ΚΟΜΑΝΤΟ

Στην εκπομπή LEADERS στις 27.01.2020 με τον Ηλία Παπανικολάου

Ο βατραχάνθρωπος – ΟΥΚας Τάσος Χατζαντώνης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο από την βραδιά των Ιμίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Κάτι τέτοια παλικάρια… Κατι τέτοιοι Έλληνες…. Μας κάνουν περήφανους…

  2. Θυμάμαι τότε στα Ίμια εγώ ήμουν φαντάρος στην 91η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία στο Κιλκίς.Ήταν ο καιρός πριν το 2000 και εμείς οι φαντάροι αναλαμβάναμε σοβαρά καθήκοντα με ευθύνες και απαιτήσεις.Μετά το 2000 δεν ξέρω τι εντολή δώθηκε και χάθηκε ο ρόλος του κλασσικού φαντάρου.Όλοι τώρα έχουν γίνει βουτυρομπεμπέδες και μαμόθρεφτα με το συμπάθειο αλλά αυτό ας μην το θίξω περισσότερο.Τελικά γίνεται το συμβάν στη βραχονησίδα και ενώ βλέπαμε στην τηλεόραση στο καψιμί την αναμετάδοση στέλνει εντολή ο Λοχαγός ότι όλος ο λόχος μας να παρουσιαστεί για αναφορά.Ευτυχώς ήμουν Λοχίας και είχα περάσει ΛΥΒ και τα πήγαινα έκτακτα με το Λοχαγό.Και εκεί μας μίλησε και μας είπε με λίγα λόγια ότι με τους τούρκους θα πάμε σε πόλεμο εξαιτίας των Ιμιων.Φορτωνόμαστε τις διπλές εξαρτήσεις,πέρνουμε κονσέβα και γαλέτα/διπυρίτη και μας διάβσδαν τα δικαιώματα αιχμαλώτων πολέμου αναλυτικά.Μας διάβασε και ένας παπάς επίσης για όποιους ήθελαν.Με συνοπτικές διαδικασίες μας φορτώνουν στο C-130 και σε λίγες ώρες μας ξεφορτώνουν στα γύρω νησιά για επάνδρωση.Πολλοί είχαμε βγάλει πουλάδα στη ΣΧΑΛ αλλά δε ρίσκαραν να μας ρίξουν με αλεξίπτωτα για να μην έχουμε απώλειες.Εμένα με άλλους 5 κληρωτούς μας βάζουν σε μία βάρκα της Ζ’ ΜΑΚ και.μας αφήνουν σε ένα ξερονήσι στο ύψωμα μιας παραλίας πάνω σε κάτι βράχια μαζί με πυρομαχικά,σκηνές,ρακαλάκι και ένα πυροβόλο Bren.Είχαμε εντολή να ρίξουμε σε ό,τι κινούμενο ή πλεούμενο ήταν εντός εμβέλειας και δεν ήταν αναγνωρισμένο ως σαφώς φίλιο.Γενικά περνούσανε σκάφη αναγνωρισμένα ως φίλια αλλά το βράδυ έγινε ένα παράξενο σκηνικό.Μια βάρκα πάει να βγει στην ακτή.Ευτυχώς είχε φεγγαρόφως και πήγαινε με κουπιά.Ειδοποιώ στον ασύρματο τα τεκταινόμενα αλλά υπήρχε μεγάλη κθυστέρηση στη διασταύρωση της πληροφορίας για τη συγκεκριμένη βάρκα η οποία απείχε από την ακτή λίγα μέτρα.Όπως και να είχε εγώ δίνω εντολή να ρίξουν στον αέρα με το Bren.Αυτό δεν ανέκοψε την πορεία της βάρκας παρά ελάχιστα.Σε λίγα δευτερόλεπτα παίρνω το πολυβόλο εγώ και γαζωνω την παραλία ακριβώς μπροστά τους και μετά προχωράω και στο νερό της θάλασσας.Αυτοί τότε σταμάτησαν.Ένας από αυτούς είχε μπουκάλα βατραχανθρώπου και τον είδα να βουτάει μέσα.Στρέφω το Bren κατά κει και συνεχίζω τον επόμενο γεμιστήρα να τον αδειάζω προς τα εκεί που καταδύθηκε.Τελικά η βάρκα έκανε μεταβολή και έφυγε.Από τον ασύρματο μας λένε μετά από μεγάλη καθυστέρηση να μη ρίξουμε γιατί ίσως είναι ομάδα ΟΥΚάδων.Δεν απάντησα αμέσως.Τελικά είπα πως η βάρκα έφυγε.Τώρα ΟΥΚάδες ήταν αυτοί;Τούρκοι;Δεν ξέρω.Την άλλη μέρα το πρωί βρήκαμε ένα κομμάτι στολής δύτη στην παραλία,ένα πυροβολημένο ψάρι και ένα μαχαίρι αυτοδυτών που τα ξέβρασε το κύμα.Ποτέ δε θα μάθουμε την αλήθεια όμως.Ελπίζω να κάναμε το σωστό.

  3. Μπροστα σε σας πρεπει να υποκλινοντε και να σας κρατανε στα χερια
    και οχι να μην σας στηριζουν στις προσπαθειες σας για να καθαρισεται το βυθο της θαλασσας
    αλλα και σε οποιαδηποτε προσπσθεια σας που ειναι εποφελης για την πατριδα.
    Διοτι εσεις αγωνιζεστε με ολο σας το ειναι για την πατριδα
    πραγμα που δεν κανουν οι πολιτικοι ηγετες που αγωνιζοντε για το ιδιον οφελος και οχι για την πατριδα.
    Αν ηταν σαν και σας σημερα θα ητανε διαφορετικα η πατριδα ,θα ηταν ενδοξη και δεν θα ειμασταν με σκυμενο το κεφαλη ,επειδη μας χρεοκοπησαν ,ξεπουλησαν εδαφη ρης χωρας ,παρεδωσαν αμαχητη τη χωρα στους λαθρο εισβολης ,οπως παρεδωσαν και τα Ιμια στο στομα του αιωνιου εχθρου,του Τουρκου.
    Η Ελλαδα δεν πεθαινει οσο υπαρχουν ανθρωποι σαν και σας
    ισως θα πρεπει να αλλαξουμε τροπο σκεψεως ,να αλλαξουμε τακτικη
    να μην υπακοπυμε στις διαταγες πολιτικων ,οταν η πατριδα κινδυνευει ,αλλα να απο φασιζουν στο τι θα πραξουν αυτοι που ειναι μπροστα ,οι Ελληνες με ψυχη ,που δινουν τη ζωη τους για την πατριδα.
    Ευγε σε ολους αυτους.
    Υ.Γ.
    εσας σαν αποστρατο δεν σας δινουν αυτα που ζητατε
    στους λαθρομεταναστες παρεχουν τα παντα
    Αυτο ειναι οχι μεγαλη αδικια ,αλλα και προδοσια της πατριδος ,που εκδηλωνεται στο προσωπο σας με αυτη την εχθρικη διαθεση που διχνουν απεναντι σας ,που κλεινουν τα αυτια και δεν ακουν το αιτημα σας και σφυγκουν τα χερια να μην σας δωσουν δεκαρα.
    Ισως θα πρεπει και εμεις ως λαος να αντιμετωπισουμε απεναντι στους πολιτικους ως εχθρους μας
    και να αναλαβουμε εμεις την εξουσια.
    Κατι θα πρεπει να κανουμε διοτι αυτοι που μας κηβερνουν ειναι εχθροι μας και γιαυτο παραδωσανε τη ζωη και την πατριδα μας στους εχθρους μας και μας καταδυναστευουν εως θανατου.

  4. Βατραχάνθρωπε δυστυχώς ότι και να πεις σ’ αυτήν την πουλημένη γη κάποιοι άλλοι εξυπνάκιδες θα σε βγάλουν είτε τρελό είτε ψεύτη είτε άσχετο.. Είναι πραγματικά λυπηρό να σκέφτομαι πως σύγουρα οι εφιάλτες για ότι έζησες εκείνη την μέρα/νύχτα σε κυνηγούν ακόμα και οι τύψεις και οι ενοχές για τι προδοτικές εξευτελιστικές διαταγές που λάβατε από τους μαλάκες των γραφείων εκείνη την στιγμή. Εμείς ξέρουμε τους μάθαμε τόσα χρόνια τώρα, οπότε σε τέτοιες καταστάσεις δεν ακούς κανέναν, μα κανέναν, μόνο την πατρίδα! Δεν ανήκουν καν σε κανέναν από τους ηγέτες που ‘χαμε, μονάχα το κώλο τους ζεσταίνουν πάνω σε μια καρέκλα που’ ναι κουμπαράς και δεν τους καίγεται καρφί, όχι μόνο για άντρες-γυναίκες, αλλά ούτε για τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε μόνοι μας σ’ αυτό

  5. ρε βατραχε ακομα δεν καταλαβες οτι σε μισουν και σε λιδορουν πισω απο την πλατη σου

  6. Σκέτη σαπίλα. Έπρεπε ο λυμπερης να κάνει τότε αυτό που έπρεπε. Τι θα του εκαναν; αφού αποστρατευοταν. Αφήστε το στρατό να κάνει τη δουλειά του.

Comments are closed.