Ο Ωνάσης κατεβάζει το μοχλό για να μη μείνει ο Αλέξανδρος φυτό και διατάζει την ολοφυρόμενη Χριστίνα: «Σκίσε αμέσως το αμερικάνικο διαβατήριό σου»

Κοινοποίηση:
ONASIS

κείμενο  του  2007

Στις 22 Γενάρη 1973 ο Ωνάσης δίνει εντολή στους γιατρούς και κατεβάζουν το διακόπτη ώστε να μη διατηρηθεί ο γιός του στη ζωή ως φυτό… Μετά, σπεύδει στο αυτοκίνητό του για να κλάψει με τη Χριστίνα και να τη διατάξει «σκίσε αμέσως το αμερικάνικο διαβατήριό σου» (μαρτυρία της αδελφής του Αρτεμης Γαροφαλλίδη)

Καμιά φορά σκέφτομαι, αν ζούσε ο Αλέξανδρος ( 59χρονος) ποιά θα ήταν η τύχη της κολοσσιαίας περιουσίας του διασημότερου Έλληνα του 20ού αιώνα. Τη μισή κληρονομιά, του Αλέξανδρου, δεν θα την διαφέντευε το  Ίδρυμα  Ωνάση  και την άλλη μισή, της Χριστίνας, δεν θα την ορεγόταν ο πατέρας  της Αθηνάς, που κηδεμονεύοντάς την όχι μόνο δεν την έμαθε τη γλώσσα του παππού της, αλλά την έκανε να φοβάται κάθε τι το ελληνικό.

ONASIS-LYMPEROP

Κατά τη γνώμη μου αν ζούσε σήμερα ο γιός του Ωνάση, το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομιάς  θα ανήκε σ΄αυτόν και η γοργόνα δεν θα ρωτούσε αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος, γιατί ως διάδοχός του θα βρισκόταν στο θρόνο της οικονομικής δυναστείας Ωνάση. Για  τη χώρας μας, «ελληνική τραγωδία» ο θάνατος του Αλέξανδρου, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Μάνος Χατζιδάκις. Τραγωδία και ο θάνατος της αδελφής του Χριστίνας, που δεν πρόλαβε να παντρευτεί τον Γιώργο-Χόρχε Τσολμεκτσόγλου, ώστε να ανατραφεί η Αθηνά ελληνικά ή και τα παιδιά που θα αποκτούσαν. Η Χριστίνα πέθανε ξαφνικά (για μένα ύποπτος ο θάνατός της) ένα μήνα πριν το γάμο της με τον κ. Τσολμεκτσόγλου που ζει στην Αθήνα και μου έχει πει: Ο θάνατος της Χριστίνας απομάκρυνε από τις ελληνικές ρίζες της την τρίχρονη κόρη της Αθηνά, απέκοψε  τον ομφάλιο λώρο της από τον ελληνισμό…

Στις 15 τρέχοντος το μεγάλο γερμανικό κανάλι ARD πρόβαλε στη σειρά «βιογραφίες» τη ζωή της Χριστίνας Ωνάση και ως ένας από τους  αφηγητές της εκπομπής, είπα όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά και άλλα,  που τελικά δεν  χώρεσαν.

Δημήτρης Λυμπερόπουλος 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Α ρε Ωναση, δεκα παιδια επρεπε να είχες κανει, οχι μονο δυο. Λες και δεν είχες λεφτά να τα μεγαλώσεις. Δεκα, είκοσι οσα μπορούσες και ας ηταν και με διαφορετικές μάνες. Δικα σου θα ηταν. Η τουλάχιστον να έβαζες τον Αλέξανδρο να κανει παιδια. Μια τετοια οικογενεια δεν επρεπε να χαθεί. Κρίμα.

  2. «Σκίσε αμέσως το αμερικάνικο διαβατήριό σου» !!!!

    ο ίδιος όμως πριν από χρόνια την αμερικάνα τέως προεδρίνα είχε νυμφευθεί…

    1. Ε για αυτό το λέει, που του φάγανε τον γιό βρε ξευτέρη

      1. μήπως εκτός από λεφτάς είσαι και γαύρος;

  3. ΑΜΑ ΖΟΥΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΤΑΙΛΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΘΑΤΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ………………….. ΤΗΝ ΦΑΜΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΧΟΥΝ ΤΣΟΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ………ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΣΑΠΙΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ…. Α ΡΕ ΩΝΑΣΗ ΠΟΥΣΕ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ………..ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΕΣΥ ΠΛΟΥΤΗΣΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΙΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΕΙΤΟΥ……………………………

  4. AX AX AX !!!, AFTOS O ELLINAS ITAN KATHAROS ELLINAS!!!, SIMERA AN ZOUSE THA TOUS ESTELNE RIZIKA OLOUS TOUS PRODOTES STON AGIRISTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. o βαρδινογιαννης της εποχης ηταν, ξυπνατε…

Comments are closed.