Ο Χένρικσεν βγήκε νικητής στον πιο άνισο αγώνα της ζωής του

Κοινοποίηση:
Ρενέ Χένρικσεν

Πολύ δύσκολες καταστάσεις πέρασε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ρενέ Χένρικσεν!
Ο διεθνής Δανός παλαίμαχος αμυντικός ο οποίος αγωνίστηκε για έξι χρόνια στον Παναθηναϊκό (σ.σ. 1999-2005) φαίνεται να βγαίνει νικητής από την πιο δύσκλη, την πιο ιδιαίτερη μάχη που
έδωσε ποτέ του κι αφορούσε την ίδια του τη ζωή!

Ο Χένρικσεν είχε να αντιμετωπίσει ένα από τους πλέον .. δύσκολους καρκίνους, το πολλαπλούν μυέλωμα

«Η ασθένεια δεν πρέπει να χειριστεί τη ζωή μου», συνέχιζε με αποφασιστικότητα ο Ρενέ σ’ εκείνη τη συνέντευξή του, στέλνοντας ποικίλα μηνύματα ζωής. Είχε ήδη ακολουθήσει ένα πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών προκειμένου να διακόψει την εξάπλωση του καρκίνου, με αναπόφευκτη συνέπεια να παρουσιάσει συπτώματα κόπωσης ή ναυτίας, ενώ από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού μπήκε στη διαδικασία της μεταμόσχευσης βλαστοκυτάρρων.

Έκτοτε άφησε το χρόνο να λειτουργήσει υπέρ του, ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες και κάνοντας μονάχα υπομονή. Το πρώτο ζητούμενο σε αυτές τις καταστάσεις – όχι πανικός.

«Η ασθένεια είναι ύπουλη και θα υπάρχει πάντα στο σώμα μου, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα». Τώρα όμως, ένα χρόνο μετά, συνοδεύεται από ένα μεγάλο ‘αλλά’, αυτό που επιτρέπει αισιοδοξία διότι «φαίνεται πως για την ώρα είναι ανενεργή».

Κάποια στιγμή θα αναπτυχθεί ξανά, είτε τον άλλον μήνα είτε σε 20 χρόνια. Δεν το σκέφτομαι όμως. Έχω στο μυαλό μου να ζω ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Κάθε ημέρα για μένα είναι χρυσή
Ακόμη κι αν επιστρέψει πάντως ο Ρενέ Χένρισκεν θα βρίσκεται σε θέση άμυνας. Όχι για να προστατεύσει τον γκολκίπερ που έχει πίσω του, αλλά τον εαυτό του. Με τη διορατικότητα και την ευφυΐα που τον διέκριναν ως κεντρικό αμυντικό θα κυνηγήσει να βγει πρώτος στην μπάλα και διώξει μακριά το επανεμφανιζόμενο κίνδυνο όχι για την εστία του, αλλά για τη ζωή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: