Ο Μπορίσοφ αποθέωσε την Τουρκία – Πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν ο Βούλγαρος

Κοινοποίηση:
borisov-630x400

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αποθέωσε την Τουρκία για τον πόλεμο στη Συρία ενώ τόνισε ότι για εκείνους η χώρα είναι πιστή στη συμφωνία της για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το trt.net.tr, ο Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αναπληρώσει την Τουρκία στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Μπόικο Μπορίσοφ εγκωμίασε την Τουρκία στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνάντησης τους.

Ερωτηθείς αν η Βουλγαρία μπορεί να αντικαταστήσει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ ο Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι η χώρα δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει την Τουρκία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αναπληρώσει την Τουρκία στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

»Η Τουρκία η οποία γεωστρατηγικά απλώνεται σε δυο ηπείρους ελέγχει τα Στενά.

»Καταπολεμά το Ισλαμικό Κράτος σε μια ασταθή περιοχή», δήλωσε.

Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα, ανέφερε ο Μπορίσοφ και σημείωσε ότι η παράτυπη μετανάστευση προς τη Βουλγαρία έχει εκμηδενιστεί χάρη στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι πιστή στη συμφωνία της με μας και δεν έχει περάσει ούτε ένας παράτυπος μετανάστης από την Τουρκία στη Βουλγαρία», σημείωσε.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός είπε ότι ο Στόλτενμπεργκ έχει προβεί σε δηλώσεις σε σχέση με την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία.

«Είμαστε κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία», επεσήμανε.

«Δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω το Κογκρέσο των ΗΠΑ αλλά η διπλωματία θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο», ανέφερε ο Μπορίσοφ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία της Τουρκίας και πρόσθεσε τα εξής:

«Η Τουρκία είναι καίριας σημασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

»Η Τουρκία η οποία γειτνιάζει με το Ιράκ και τη Συρία διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

»Ταυτόχρονα βρίσκεται σε θέση ύψιστης σημασίας και στη μεταναστευτική κρίση φιλοξενώντας 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Βουλγαροι αλλη μια βαρβαρη μογγολικη φυλη με μεγαλη συγγενεια με την τουρκικη.Τους καλυτερους γειτονες εχουμε.

  2. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ , ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ & Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ κ.λ.π. Η
    ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ , ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ , Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Comments are closed.