“Ο Μπάμπης είναι κομάντο! Κάτι σαν εσάς βρωμοαλαβανοί σας τρώει και φτύνει το κοκαλάκι”. Να γιατί τον συνέλαβαν στην Β. ΗΠΕΙΡΟ

Κοινοποίηση:
33718_113009888763595_5563437_n

Έπρεπε να περάσουν μερικές δεκαετίες για να έχει και πάλι “μπλεξίματα με τις αρχές” ο Μπάμπης Καραθάνος. Όπως τότε με την άρση του εμπολέμου και τις εξαιρετικές κινητοποιήσεις μας στα Γιάννενα.
Προσήχθη από την αλβανική αστυνομία ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, μαζί με άλλους οκτώ Έλληνες, ελλαδίτες και βορειοηπειρώτες. Οι εννέα κρατούνται στο Αργυρόκαστρο.

Ο Μπάμπης Καραθάνος, είναι, φαρμακοποιός πολιτευτής, μεταξύ άλλων, της Νέας Δημοκρατίας, έχει από την αρχή τοποθετήθεί σε υψηλούς τόνους σχετικά με τα δεδομένα της δολοφονίας Κατσίφα και θεωρείται “ενοχλητικός” για τις αλβανικές αρχές.

Δείτε τι λέει ο πατριώτης δεξιός για την αριστερά αλλά και την κριτική που κάνει στην δεξιά


Προς το παρόν, παραμένει ασαφές το κατά πόσον η κράτηση συνεπάγεται και σύλληψη, ειδικά με δεδομένο ότι, όπως αποδείχθηκε και στην εκτέλεση Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές δρουν αυταρχικά και χωρίς να κινούνται με γνώμονα το γράμμα του νόμου.

Ο Μπάμπης Καραθάνος γεννήθηκε στο Περιστέρι από γονείς Βορειοηπειρώτες πρόσφυγες .

Έμαθε τα πρώτα γράμματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και στη Λακωνική Σχολή στον Κολωνό και ολοκλήρωσε τις μαθησιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία»στο Μαρούσι.

Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1984.

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ στη Φαρμακευτική Αθηνών με βασικούς συνεργάτες τους Γιώργο Αναγνωστάκο και Μιχάλη Παπαδόπουλο από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με Προέδρους της ΟΝΝΕΔ τους Δ.Τσιγγούνη , Β. Μιχαλολιάκο, Β. Μεϊμαράκη, υπο την ηγεσία του Ηπειρώτη Ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), της οποίας υπήρξε Πρόεδρος για πολλά χρόνια υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού. Υπό αυτές τις ιδιότητες, από το 1981 μέχρι και το 1990, συμμετείχε ενεργά σε πολλά συλλαλητήρια, ομιλίες, απεργίες πείνας και προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την ενημέρωση της Ελληνικής και της Διεθνούς κοινής γνώμης για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Το 1992 επανιδρύει την Εθνική Νεολαία Βορείου Ηπείρου μετά το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και τον ερχομό χιλιάδων νέων Βορειοηπειρωτών και αναλαμβάνει το μεγάλο οργανωτικό βάρος του Βορειοηπειρωτικού αγώνα στην Ελλάδα, Βόρειο Ήπειρο , Ευρώπη και Η.Π.Α.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με την ειδικότητα του φαρμακοποιού, από τις 4-12-1984 μέχρι τις 16-4-1987 και από το 1987 εργάζεται στο οικογενειακό φαρμακείο στο Περιστέρι.

O Μπάμπης Καραθάνος υπήρξε συνεργάτης του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε θέματα Ελληνισμού, (1998-2007) καθώς και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» ,η οποία προωθεί ανθρωπιστικά προγράμματα σε περιοχές του κόσμου που υπάρχει ανάγκη.

Υπήρξε στέλεχος του Νεανικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος για πολλά χρόνια(1980-1990).

Ως Φαρμακοποιός συμμετείχε και συμμετέχει σε προγράμματα απεξάρτησης νέων με προβλήματα ναρκωτικών ουσιών και είναι μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Feeding Minds, Fighting Hunger», καθώς και εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου(Π.Φ.Σ.)

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών το 2004 και 2007, όπου ξεπέρασε τις 15.000 ψήφους .

Υπήρξε συνεργάτης της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με υπεύθυνους τον Γιάννη Βαληνάκη και Σταύρο Παπασταύρου(1998-2008)

Από το 2005 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» μέχρι τον Μάιο του 2009 ,απ’ όπου παραιτήθηκε μετά την αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Ελένη Μαυροπούλου, ποντιακής καταγωγής, και πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών.

Συμμετέχει ενεργά ως μέλος στην Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ) και στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ).

Το 2001 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών (έτος Ιδρύσεως 1920) και από το 2005 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του.

Το 2005 ιδρύεται από ομάδα αποφοίτων του Σχολείου του , ο Σύλλογος Αποφοίτων «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» (ΣΑΤΕΠ) ,όπου ο Μπάμπης Καραθάνος αναλαμβάνει πρόεδρος του Δ.Σ. με Γ. Γραμματέα τον Επαμεινώντα Στυλόπουλο , Δικηγόρο. Σήμερα ο ΣΑΤΕΠ αριθμεί περίπου 1000 εγγεγραμμένα μέλη , με πολλές και σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες σε εθνικά,κοινωνικά,εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος από το 2004 μέχρι το 2007.

Συμμετείχε ενεργά από μαθητής μέχρι και σήμερα στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ),παράρτημα Περιστερίου.

Υπήρξε αθλητής του Μπάσκετ στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου (ΓΣΠ) ,όπου σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο Μπάμπης Καραθάνος είναι μέλος της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ ,η οποία προσφέρει επί πολλές δεκαετίες μεγάλο φιλανθρωπικό και Εθνικό έργο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2009 απεχώρησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και συστρατεύθηκε με το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: