Ο Μαδούρο θα ζητήσει από τα ΗΕ μισό δισεκατομμύριο δολάρια για τον επαναπατρισμό των μεταναστών

Κοινοποίηση:
madouro

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν στο ποσό του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών του από άλλες χώρες, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος Νίκολας Maduro.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Maduro ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας “αεροπορικής γέφυρας” για την παροχή προϋποθέσεων για την επιστροφή των μεταναστών της Βενεζουέλας που εγκατέλειψαν την χώρα και που είχαν αλλάξει γνώμη για να ζήσουν στο εξωτερικό και ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μόνο 3.000 άνθρωποι από μερικά εκατομμύρια έχουν επιστρέψει.

“Θα ζητήσω να λάβουμε 500 εκατομμύρια δολάρια για να επιστρέψουν όλοι οι μετανάστες που εγκατέλειψαν τη Βενεζουέλα και θέλουν να επιστρέψουν στο πλαίσιο του σχεδίου Return Home. Θα ζητήσω από τα Ηνωμένα Έθνη 500 εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσουν τα αεροπλάνα” Δήλωσε ο Μαντούρο σε μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο στο Περού τώρα έχουν καταχωρηθεί περίπου 5000 Βενεζολάνοι, που επιθυμούν να επιστρέψουν, και για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας “στόλος των αεροπλάνων”.

Στις αρχές Μαΐου, ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης ανέφερε ότι κατά τα έτη 2015-2017, ο αριθμός των μεταναστών από τη Βενεζουέλα, που διέρχεται η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, είχε αυξηθεί κατά περισσότερο από 10 φορές. Αν το 2015 ο αριθμός τους εκτιμήθηκε σε 89000 άτομα, από τα αποτελέσματα της 2017 ήταν ήδη 900.000. Ο συνολικός αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που αναζητούν καταφύγιο σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξήθηκε από 700.000 σε 1.500.000 άτομα.
Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ εκτιμά τον αριθμό των προσφύγων από τη Βενεζουέλα σε 2.300.000 άτομα, μόνο στην Κολομβία μπορούν να φθάνουν το 1.000.000.

“Η κατάσταση στη Βενεζουέλα έχει γίνει δύσκολη λόγω της σπανιότητας των αγαθών, του καλπασμού του πληθωρισμού και της πτώσης των εσόδων του κράτους λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

https://ria.ru/tokoutsavaki.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: