Ο Λίαμ Νίσον απαντά για τον «μαύρο μπ…δο»: «Δεν είμαι ρατσιστής, και λευκός να ήταν το ίδιο θα έκανα»

Κοινοποίηση:
dd2494a21af7afc712b50906e3f0af69_XL

Η δήλωσή του ότι στο παρελθόν «έψαχνε να σκοτώσει έναν μαύρο μπ…δο που βίασε φίλη του» άναψε φωτιές με πολλούς να χαρακτηρίζουν τον Λίαμ Νίσον ρατσιστή, παρά το γεγονός ότι στην ίδια συνέντευξη ο ηθοποιός δήλωσε ότι είχε μετανιώσει για την πράξη του.

Ο ίδιος, σήμερα, μετά τον ορυμαγδό επικρίσεων που δέχθηκε, αρνήθηκε ότι είναι ρατσιστής, αποκαλύπτοντας ότι μετά από εκείνη την αποφράδα εβδομάδα που έκανε «περιπολίες» με το ρόπαλο στα χέρια, ζήτησε τη βοήθεια ενός κληρικού.

Ο 66χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στο «Good Morning America» του ABC στη Νέα Υόρκη και τόνισε ότι κατανοεί τον «σεισμό» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, λέγοντας: «Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό έγινε πριν από 40 χρόνια. Ήταν ένας αυθόρμητος θυμός. Προσπαθούσα να υπερασπιστώ την τιμή μίας φίλης που αγαπούσα πολύ».

Είπε, ακόμη πως, όταν συνειδητοποίησε την πράξη του πήγε στην εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, καθώς τρομοκρατήθηκε, επειδή θέλησε τον θάνατο ενός αγνώστου ανθρώπου για λογαριασμό της φίλης του, η οποία πέθανε πριν από πέντε χρόνια.

«Το έκανα τέσσερις, πέντε φορές, μέχρι να συνειδητοποιήσω τι κάνω και πραγματικά σοκαρίστηκα με αυτόν τον πρωτοφανή θυμό. Με σόκαρε και μας πλήγωσε. Ευτυχώς, δεν χρησιμοποίησα βία», σημείωσε.

«Αναζήτησα βοήθεια. Πήγα σε έναν ιερέα, ο οποίος άκουσε την εξομολόγησή μου», ανέφερε ο Λίαμ Νίσον.

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε αν αντιλαμβάνεται τον «πόνο» που προκάλεσε σε έναν μαύρο με τα λόγια του, απάντησε: Απολύτως, έχετε απόλυτο δίκιο. Και εκείνη τη στιγμή, ακόμη και μετά από 40 σχεδόν χρόνια, δεν το σκέφτηκα, όλα αυτά με εξέπληξαν, όμως ήταν κάτι το αυθόρμητο, υποθέτω, που με συγκλόνισε πραγματικά και έψαχνα εκδίκηση».

Ερωτηθείς, τι θα έκανε αν ο βιαστής της φίλης του ήταν λευκός, απάντησε: Είτε ήταν Ιρλανδός, Σκωτσέζος, Βρετανός ή Λιθουανός, ξέρω ότι θα είχα ακριβώς την ίδια αντίδραση».

Ο διάσημος ηθοποιός που καθήλωσε με την ερμηνεία του στη «Λίστα του Σίντλερ» (Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου) αποκάλυψε το περιστατικό σε συνέντευξή του στον Independent για την προώθηση της νέας του ταινίας «Cold Pursuit», η οποία πραγματεύεται την ιστορία ενός οδηγού εκχιονιστικού που αναζητά εκδίκηση για την δολοφονία του γιου του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: